Dutch Media Week Xperience Days

 

Tijdens het weekend van 7 & 8 oktober is het weer zover. Dutch Media Week organiseert een groot publieksevenement: de Dutch Media Week Xperience Days. Dompel je onder in de wereld van media en ervaar hoe het is om zelf media te maken!

 

Zaterdag 7 oktober: Gaming & Esports

Op zaterdag 7 oktober organiseren wij een dag die geheel in het teken staat van Gaming & Esports.

Rocket League competitie (3v3)
In samenwerking met H20 Esports Campus en Alienware organiseren we een esports competitie die voor iedere Rocket League fan toegankelijk is via lokale voorrondes door het hele land. Kwalificeer je met je team voor de eindronde die plaatsvindt op 7 oktober in Beeld & Geluid en kijk of jouw team de trofee weet te winnen. Inschrijven voor de competitie kan via deze link.

Gaming
Je kunt zelf verschillende games spelen. Van racesimulatoren tot de leukste party games en van de grootste klassiekers tot de nieuwste (Nederlandse) games. In het Mediamuseum van Beeld & Geluid kun je de expositie 30 jaar Power Unlimited bezoeken die je meeneemt op een reis door tijd van 30 jaar gaming in Nederland of je bouwt je eigen game in de zone ‘spelen’ van het museum.

Workshops
Wil je later gaan werken in de game-industrie, maar weet je nog niet goed welke studies er zijn en wat je kunt doen? In samenwerking met verschillende gamestudio’s en opleidingen laten we je tijdens workshops en lezingen zien welke richtingen en mogelijkheden er zijn. Zo krijg je een goede indruk van alle studies en banen binnen de game-industrie.

De Xperience Days: Gaming & Escorts vinden plaats in samenwerking met onze partners:  Dutch Games Association, Dutch Game Garden, H20 Esports Campus en Power Unlimited.

Tickets

 

Zondag 8 oktober

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van de media-industrie? Dat kan tijdens de Dutch Media Week Xperience Days op zondag 8 oktober. De deuren van het Mediapark Hilversum gaan open voor publiek en ook de EO is daar weer bij aanwezig. Samen met diverse omroepen en andere mediamakers kun je deze dag studiotours en workshops volgen, shows bekijken, podcasts maken en nog veel meer. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid!

Open studio’s
Op zondag 8 oktober gaan de deuren van het Media Park weer open en kan het publiek een kijkje nemen in de studio’s van o.a. Omroep MAX, Khalid & Sophie, OP1 en de gloednieuwe virtual production studio. Ook de EO en de NOS zijn aanwezig, respectievelijk op het Joop van den Endeplein en het Journaalplein, met leuke workshops en toffe attracties.

Omroep MAX
Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken bij Omroep MAX en neem een kijkje achter de schermen bij Met Het Mes Op Tafel en bekijk het decor van MAX Geheugentrainer.
Win een Heel Holland Bakt-schort bij de MAX Pubquiz en luister naar livemuziek van de MAX-band. Geniet tussendoor van een softijsje. Ook kan je in studio 6 zien hoe er radio gemaakt wordt door De Nachtzuster, Astrid de Jong.
Ga je voor de MAXimale ervaring? Lees dan autocue samen met Mascha de Rooij, maak je eigen MAX Magazine-cover óf laat je schminken!

Wat is er te doen?

–  Ontmoet de MAX-sterren
–  Maak je eigen MAX Magazine-cover
–  Autocue lezen
–  MAX-decors bekijken
–  Schminken (voor de kinderen)
–  Radio leren maken bij De Nachtzuster
–  Nederland in beweging met Duco (grote podium op het plein om 12:30 uur en 13:30 uur)

Workshops
Naast de open studio’s zijn er op de zondag veel workshops te volgen. Leer zingen bij Babette Labeij Music Academy, presenteren bij de NOS, podcasts maken met Podbast, filmen en nog veel meer.

Podium Programma

Zondag 8 oktober is Hallokids Radio de hele dag te vinden op het Mediapark tijdens de Xperience Days. De DJ’s Arnoud & Mayoni draaien de leukste kidshits en spelen de leukste spelletjes samen met jou. Ook mag je draaien aan het grote rad van avontuur, waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Maar je kunt er ook lekker tekenen én als je het leuk vind wordt je ook nog gratis geschminkt!

Hallokids Radio
Hallokids Radio is dé kidszender van Nederland waar je elk moment van de dag naar kunt luisteren. Speciaal voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar. Overdag hoor je de grootste hits van nu en muziek voor en door kinderen. Zing en dans mee op de muziek van Flemming, Kinderen voor Kinderen en K3. In de avond hoor je mooie muziek om bij weg te dromen.

Podium
Ook dit jaar is er weer een podium met de leukste optredens. De komende dagen maken we steeds meer artiesten bekend.

Schema Xperience Stage:

10.00 – 12.30 Hallo Kids Radio

11.30 – 12.00 Wolfgang

12.00 – 12.30 Hallo Kids Radio

12.30 – 12.45 Nederland in beweging

12.45 – 13.30 Hallo Kids Radio

13.30 – 13.45 Nederland in beweging

13.45 – 14.00 Hallo Kids Radio

14.00 – 14.30 Dansworkshop Kinderen voor Kinderen

14.30 – 15.00 Luna Sabella

15.00 – 15.30 Dansworkshop Kinderen voor Kinderen

15.30 – 16.00 BENR

16.00 – 16.30 Kinderen voor Kinderen quiz

16.30 – 17.00 Luna Sabella

Schema Theater 1 Beeld & Geluid:
14.15 ON/OFF Goochelshow
15.30 ON/OFF Goochelshow

Gratis tickets

Beeld & Geluid Mediamuseum

Tijdens de gehele Dutch Media Week Xperience Days is het Mediamuseum van Beeld & Geluid geopend. Alleen het weekend van 7 & 8 oktober geldt je toegangskaartje voor de Xperience Days ook als toegangskaart tot het Mediamuseum.

Op deze manier ervaar je niet alleen de magie van media in de studio’s van het Media Park maar ontdek je ook of er een Mediamaker in jezelf zit. Regisseer je eigen film, bouw je eigen game of wordt een echte influencer!
Het Mediamuseum is de perfecte plek om je opgedane kennis van de workshops gelijk in de praktijk te brengen.

Let op dat het museum tijdens deze dagen drukker is dan je van ons gewend bent.
We ontvangen je na de Xperience Days graag nog eens op een rustiger moment.

Tickets Mediamuseum

 

Let op: als je de Dutch Media Week Xperience Days bezoekt, ga je akkoord met de huisregels.
Lees hier de huisregels