Dutch Media Week Xperience Days

 

Tijdens het weekend van 8 & 9 oktober is het eindelijk weer zover. Dutch Media Week organiseert een groot publieksevenement: de Dutch Media Week Xperience Days. Dit is de vernieuwde versie van de oude Open Studio Dagen, maar dan met veel meer diepgang. Let op! enkel op zondag 9 oktober zijn de studio’s op het Media Park geopend.

 

8 Oktober

Presentaties

Op zaterdag 8 oktober staat er een prachtig programma klaar met verschillende presentaties. Zo maak je kennis met kunstenaar Jaap Drupsteen die onder andere de kleurrijke gevel van Beeld & Geluid heeft gemaakt.

Planet X geeft een kijkje achter de schermen van een post-productie bedrijf met een presentatie over de Vliegende Hollanders. Ze vertellen onder andere hoe ze de vliegtuigen in 3D programma’s maken maar dit met echte beelden van moderne vliegtuigen realistisch maken.

De EO vertelt je alles over het belang van content maken in gevaarlijke landen. Dit is van enorm belang want zonder deze journalisten krijg je nooit het complete verhaal van bijvoorbeeld een vrouw in Afghanistan te horen.

Tijdens Hilversum in gesprek gaan we in gesprek met Marcel Gelauff, voormalig hoofdredacteur van de NOS. Aansluitend kijken we de keuzefilm van Marcel: The Mission.

 

Gooische Brink

Dit jaar zijn er ook weer activiteiten in het centrum van Hilversum.

Retro Radio staat er weer het hele weekend, op de oude Hilversum 3 studio draaien bekende DJ’s de fijnste hits uit de 80’s en 90’s.
Daarnaast is er een rollerdisco waar je heerlijk kunt dansen op de muziek van Retro Radio. Je mag je eigen rolschaatsen meenemen maar wij hebben ze ook voor je klaargezet.

Bij de Maker Space zijn 2 kunstenaars aan het werk rondom het thema ON/OFF. Zij maken kunst die voor hen aansluit bij dit thema.

Bekijk het programma van 8 oktober

 

9 Oktober

Open studio’s

Op zondag 9 oktober gaan de deuren van het Media Park open en kan het publiek een kijkje nemen in de studio’s van onder andere Omroep Max, Viaplay en de NPO, maar ook een bezoek brengen aan onder andere NEP, het Studiocentrum, EMG en Beeld & Geluid. Laat je verwonderen door de wereld van media tijdens dit studio bezoek.

Workshops

Naast de open studio’s zijn er op de zondag veel workshops te volgen. Zo kun je gecast worden voor een film bij Hebbes Casting en bij Babette Labeij Music Academy wordt jij misschien wel de volgende winnaar van het junior songfestival. De NOS leert je de hele dag door nieuwslezen en het weer presenteren. Kortom, er is meer dan genoeg te doen.

Makers aan het woord

Spreek de makers en acteurs van BNNVARA-serie Oogappels of hoor hoe de makers van het NOS Journaal te werk gaan bij het samenstellen van de dagelijks nieuwsbulletins. Kom naar de Robotshow om te leren over de maatschappelijke transitie naar een digitaal en gerobotiseerd leven, waarbij de bijzondere robotcollectie van Chriet Titulaer centraal staat.

Podium

Van 12:00 tot 17:00 uur staat er een podium op het Joop van den Ende plein waar onder andere Kinderen voor Kinderen, Kiya, Dj Levin Ross, Stefania en FOURCE.

Bekijk hier het volledige programma van 9 oktober

Programma

Of reserveer hier direct je gratis ticket voor de zondag van de Dutch Media Week Xperience Days.

Tickets

 

Als je de Dutch Media Week Xperience Days bezoekt ga je akkoord met de huisregels.

Lees hier de huisregels