Privacy statement // dutchmediaweek.nl

Wij, Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, verwerken persoonsgegevens van de bezoekers van de website www.dutchmediaweek.nl. Wij doen dit om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen en onze doelstellingen te bereiken. In dit privacy statement leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken.

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een handelsnaam van Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Wij zijn gevestigd aan de Media Parkboulevard 1 (1217 WE), in Hilversum. We staan in het Kamer van Koophandel onder het handelsnummer 41194855.

Jouw gegevens worden zorgvuldig behandeld en voldoende beveiligd. Wij houden ons daarbij aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en andere geldende regelgeving.

Welke gegevens verwerken wij?

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Hoe verkrijgen wij persoonsgegevens?

  • Wij kunnen deze persoonsgegevens verkrijgen zodra je ons contactformulier invult. 
  • Wij kunnen deze persoonsgegevens verkrijgen zodra je je abonneert op onze nieuwsbrief. 

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Het in contact treden met de bezoeker naar aanleiding van een ingevuld contactformulier.

Ook maken wij mogelijk gebruik van ‘aangepaste doelgroepen’ via (social media) platforms zoals Facebook, Instagram, Google, Twitter en LinkedIn. Op deze platforms kunnen (gepersonaliseerde) advertenties worden getoond. Wij geven hiervoor geen persoonsgegevens door aan derde partijen, tenzij je daar ondubbelzinnige toestemming voor hebt gegeven.

Als je niet wil dat via deze platforms advertenties worden getoond dan kun je dat bij ons aangeven via de contactgegevens geheel onderaan dit privacy statement. Ook kun je je hiervoor bij deze platforms afmelden. Hoe je dit doet lees je op de volgende pagina’s:

Let op: het kan zo zijn dat je daarna nog steeds advertenties van ons te zien krijgt wanneer je in een algemene doelgroep valt waar we onze campagnes op richten.

Op welke grond gebruiken we persoonsgegevens?

Voor de verwerking van uw persoonsgegevens door ons voor de hiervoor genoemde doeleinden gelden de volgende rechtsgronden:

  • nodig voor het gerechtvaardigd belang dat wij hebben bij het verbeteren van onze dienstverlening en de website.

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Wij bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan, wettelijk verplicht is en/of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard is daarom afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillen.

Worden je gegevens gedeeld met andere partijen?

Voor het uitvoeren van onze diensten schakelen we geen derden in.

Jouw rechten

Jij hebt een aantal rechten. Dit zijn ze:

  • Recht op informatie en inzage: je kan ons vragen welke gegevens we van jou hebben en gebruiken. We vertellen je dan ook graag meer over het hoe en waarom.
  • Recht op rectificatie: heb je het idee dat we verkeerde gegevens van jou hebben? Laat het ons dan weten, dan passen we het aan.
  • Recht op vergetelheid: je kan ons verzoeken om de gegevens die wij van jou hebben en gebruiken te verwijderen. In de meeste gevallen zullen we aan dit verzoek voldoen, het kan zijn dat we de gegevens voor andere doeleinden (bijvoorbeeld administratie) nog moeten verwerken.
  • Recht op beperking: heb je het idee dat wij jouw gegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je ons ook vragen te stoppen met het gebruik van je gegevens totdat we een en ander goed hebben uitgezocht.
  • Recht op bezwaar (verzet): je kunt bezwaar maken tegen het gebruik of bewaren van je gegevens. Wij kijken dan of we dat kunnen stoppen of je gegevens kunnen wissen. Gaat het om gebruik voor marketing? Dan zullen we de verwerking zo spoedig mogelijk staken.
  • Recht op overdraagbaarheid: Je kan ons verzoeken de gegevens die wij namens jou verwerken te laten overdragen.

Daarnaast kun je ook:

  • Altijd je toestemming intrekken: bijvoorbeeld voor het ontvangen van de nieuwsbrief.
  • Een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Denk je dat wij niet handelen volgens de regels? Dan horen we dat natuurlijk graag. Je kan hierover contact met ons opnemen via privacy@beeldengeluid.nl. Je kan hierover ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Beveiliging van je gegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies en tegen gebruik in strijd met de regels. Wij blijven ons voortdurend op de hoogte stellen van de actuele stand van zaken rondom technische beveiliging van persoonsgegevens en zullen er alles aan doen om te voorkomen dat persoonsgegevens verloren raken of op onrechtmatige wijze worden gebruikt. Wij doen ons uiterste best om ons te verweren tegen de activiteiten van ‘hackers’. Wij kunnen dit echter door de voortschrijdende technieken niet garanderen.

Gebruik van cookies

Dutchmediaweek.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat we met de webpagina’s meesturen en door je browser wordt opgeslagen op je computer. Wij gebruiken cookies bijvoorbeeld om het gebruik van de website te analyseren en om instellingen en voorkeuren te onthouden als je onze site bezoekt.

Bij het eerste gebruik van de website kun je onze cookies accepteren of afwijzen. Maak je geen actieve keuze en blijf je gebruik maken van onze website, dan gaan we ervanuit dat je akkoord bent met het gebruik van cookies. Je kunt geplaatste cookies verwijderen via je browser en zo bij een volgend bezoek een nieuwe keuze maken. 

Waarom plaatsen wij cookies?

Wij gebruiken cookies om het functioneren van onze website te optimaliseren om je een betere bezoekerservaring kunnen bieden. Ook kunnen we via cookies de prestaties van onze online advertenties meten en verbeteren.

Er zijn verschillende typen cookies. Wij maken gebruik van deze drie soorten:

1. Functionele cookies

Deze site plaatst cookies op je computer die betrekking hebben op het functioneren van de website. Het doel van deze cookies is het optimaliseren van de gebruikerservaring door je voorkeuren op te slaan. Deze cookies slaan in geen enkele vorm privacy-gevoelige data op. Ze mogen volgens de huidige cookiewetgeving zonder toestemming geplaatst worden.

2. Analytische cookies

Wij plaatsen analytische cookies van Google Analytics en mogelijk van  Hotjar en Usabilla op je apparaat. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt, of je dat al eerder gedaan hebt, en bijvoorbeeld met wat voor apparaat en browser je dat doet. Zo kunnen we je de beste ervaring bieden als je op zoek bent naar informatie op onze website. Deze data is anoniem en is niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres of andere persoonsgegevens. Ook je IP-adres wordt geanonimiseerd.

3. (Tracking)cookies van andere partijen

Deze website maakt gebruik van informatie afkomstig van andere websites. Bijvoorbeeld video’s die op YouTube of Vimeo staan en hier geëmbed zijn, of integratie met sociale netwerken. Deze partijen kunnen cookies plaatsen. We maken ook gebruik van cookies van Facebook en Google, die je bezoek registreren als je via een advertentie op hun netwerken op onze website bent gekomen. Zo meten we de prestaties van onze advertenties en kunnen we deze optimaliseren.

Vragen?

Wanneer je vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens door ons of wanneer je gebruik wilt maken van één of meer van de rechten die de wet aan jou geeft, neem dan contact op met:

  • Onze functionaris persoonsgegevens is te bereiken via onderstaande gegevens:


Dutch Media Week

P.a. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
T.a.v. privacy officer
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

E-mailadres: privacy@beeldengeluid.nl

Let op: wanneer je jonger bent dan 16 jaar en je wilt over een van de bovenstaande zaken contact met ons opnemen, dan moet dat verzoek gedaan worden door jouw wettelijke vertegenwoordigers (je ouders of je voogd).

 

Other