Uitgelicht! MOJO conference

De opkomst van mobiele journalisten en het verspreiden van nieuws via smartphones

Van 4 tot en met 13 oktober barst hét mediafestival van het jaar los en wordt ‘the heart of the story’ in heel Hilversum verspreid. Ben jij benieuwd welke activiteiten je echt niet mag missen? We lichten de pareltjes graag voor je uit met dit keer in de spotlights: de MOJO conference (Engelstalig) bij Beeld en Geluid op dinsdag 8 oktober.

Het maken en wereldwijd verspreiden van nieuws via smartphones en andere mobiele devices is een snel groeiend fenomeen. Spraakmakende nieuwsitems van mobile journalists, ook wel MOJO’s genoemd, winnen dan ook steeds meer terrein.

Wil jij meer weten over deze nieuwe manier van werken, verhalen van internationale ervaringsdeskundigen en hoe je zelf aan de slag kunt als MOJO? Keynotes van onder andere Jeanette Abrahamsen (Community Lead, Hashtag Our Stories) en mobile journalist Naeemah Dudan over respectievelijk hoe mobiele journalistiek machtiger is dan het zwaard en zes tips voor het maken van viral verhalen nemen je mee in deze ‘nieuwe’ wereld.

Volg een workshop over de toekomst van media in 2030 of leer hoe je geld kunt verdienen via mobiele storytelling. Zelf aan de slag? Op de MOMARKT vind je alle tools en gadgets die je nodig hebt om professionele opnames met je smartphone te kunnen maken.

Zet hem vast in je agenda! Houd voor meer informatie en ticketverkoop www.mobilemoviedays.com/mojo-conference/ in de gaten.

Wanneer: dinsdag 8 oktober
Waar: Beeld en Geluid
Voor wie: Iedereen met een interesse in mobiele journalistiek