Video Art en de Kunst van het Overleven

Vrijdag 09 oktober 2020 - 16:00 - 16:45

Veejays.com is het grootste en meest vernieuwende VJ-collectief van Nederland.
De live video artiesten van Veejays.com creëeren shows voor elk denkbare vorm van events. Van concert tot congres, van techno tot theater, van Chili tot China. Dankzij al maar grootsere decors en mega-schermen kreeg het publiek steeds meer een bijna-droom-ervaring. Is met Corona deze droom voorbij? Of is het een nieuw begin?

Hidde Kross praat met VJ Flirt, die met andere Veejays.com artiesten de Dutch Media Week met een videoshow mocht openen, en haar collega VJ Noralie, die met videokunst-projecties buiten op grote gebouwen veilig eye candy blijft uitdelen.

Samen verkennen ze in deze talkshow hoe technieken uit de festivalwereld, de TV studio, de gaming industrie en de kunsten versneld samenkomen nu normale fysiek bijeenkomsten met publiek on hold staan. Het zal gaan over de toekomst en grenzen van collectieve virtuele ervaringen, en over creatief ondernemen in Corona-tijd. Dat alles met een stroom/stream van oogstrelende voorbeelden zoals:

VJ Flirt zorgde ervoor dat top DJ Oliver Heldens op EDC Las Vegas kon staan, ‘veilig‘ vanuit een virtueel aquarium.
VJ Bikkel ontwikkelde met urban legende DJ Chuckie een liveshow mashup via Zoom en alle social media om samen te feesten vanuit je huiskamer.
VJ Veemee droeg bij aan een kwart miljoen kijkers voor de online editie van het Intents festival.
En natuurlijk visuele hoogtepunten en inspiratie van VJ Flirt en VJ Noralie zelf!

Te gast:

  • Fleur van der Spruit / VJ Flirt
  • Noortje van den Eijnde / VJ Noralie

Veejays

Info

Vrijdag 9 oktober 2020 16:00 - 16:45
Locatie: