Open Studio’s

Zondag 09 oktober 2022 - 10:00 - 17:00

Tijdens de Dutch Media Week Xperience Days kun je diverse studio’s op het Media Park bezoeken en geven de omroepen je een kijkje achter de schermen bij televisieprogramma’s.

Omroep MAX
Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken bij Omroep MAX en ga op de foto met Jan Rietman, Jan Slagter, Mascha de Rooij en nog andere MAX sterren. Neem een kijkje achter de schermen van Met Het Mes Op Tafel of bij het decor van MAX Geheugentrainer. Ook kun je een Heel Holland Bakt schort winnen door de MAX Pubquiz te doen terwijl je luistert naar live muziek van Jan Rietman en de band. Geniet tussendoor even van een softijsje en geniet van de dag. Als je voor de MAXimale ervaring gaat, lees dan samen met Mascha de Rooij de autocue of maak je eigen Max Magazine cover anders kun je ook leren radio maken samen met De nachtzuster Astrid de Jong. Als afsluiter kun je je ook nog laten schminken.

Wat is er te doen?
– Ontmoet de MAX-sterren
– Maak je eigen MAX Magazine-cover
– Autocue lezen
– MAX-decors bekijken
– Schminken (voor de kinderen)
–  leer radio maken!

 

Viaplay
Één van de nieuwste bewoners van het Media Park, Viaplay, opent haar deuren zodat je de studio’s kunt bekijken waar hun Formule 1-programmering en al hun voetbalprogramma’s worden gemaakt. De presentatoren nemen je tijdens een virtuele rondleiding mee en vertellen je alles over de mogelijkheden van deze nieuwste high tech studio.

 

NOS Studio
Breng een bezoek aan het NOS Journaalplein en volg workshops van onder meer het NOS Jeugdjournaal, NOS Sport  en NOS Stories. En leer meer over de techniek waarmee het NOS Journaal wordt gemaakt. Een echt kijkje in de keuken bij de NOS. Wacht niet langer en meld je aan.

Trein 9 (buiten, voor Beeld & Geluid) staat de nog altijd werkende NOS regiewagen van meer dan 50 jaar oud. Trein 9 geeft je een kijkje in het verleden van verslaglegging op locatie.

Info

Zondag 9 oktober 2022 10:00 - 17:00
Locatie: Media Park
Toegangsprijs:

Gratis

Dutch Media Week Xperience Days

ZATERDAG & ZONDAG. Ervaar de magie van de media-industrie tijdens de Dutch Media Week Xperience days. Krijg een kijkje achter de schermen van TV producties, volg diverse workshops en lezingen zoals 3D Character design of nieuws maken. Doe mee aan een Rocket League competitie of dompel je onder in 30 jaar gaming in Nederland. Dit is het event dat je in aanraking brengt met de media-industrie.