Maker Space

Maandag 03 oktober 2022 - 10:00 - 17:00

Grafisch Atelier Hilversum en Beeld & Geluid dopen het Creative Image Lab in de Gooische Brink om tot de Maker Space. Een thuisbasis voor twee kunstenaars die met diverse drukvormen experimenten en bezoekers uitnodigen, inspireren en uitdagen om deel te nemen aan hun onderzoek. Dit alles speelt zich af binnen het thema ON OFF van de DMW. Denk aan analog vs digital en licht vs donker. Binnen dit alles zal het open archief van Beeld & Geluid (www.openbeelden.nl)  een verrassende rol spelen. Loop binnen experimenteer met het maken van visuele verhalen vol geschiedenis en verrassende druktechnieken.

De twee makers die hun intrek nemen in de Maker Space zijn Esther de Korte en Philipp Gufler. De Korte gaat op zoek naar het contrast tussen aan en uitstaan, verbonden zijn met de digitale wereld versus verbonden zijn met de natuurlijke wereld. Hiervoor zal ze voornamelijk lino drukken als medium gebruiken. Guflers’ werk draait vaak om sociale en politieke thema’s als identiteit, queer en homoseksualiteit. Door het onderzoeken en tonen van verhalen die afwijken van de norm bevraagt hij de situaties waaronder identiteit wordt gevormd en hoe kennis daarover wordt bewaard, wat vaak wordt vastgelegd in zine’s en gezeefdrukte ‘quilts’.

De Makers Space is open voor publiek van 3 tot en met 9 oktober van 10.00 tot 17.00. Er zullen gedurende de week ook workshops plaatsvinden, kijk voor data en tijden op de site van de Dutch Media Week.

Info

Maandag 3 oktober 2022 Dinsdag 4 oktober 2022 Woensdag 5 oktober 2022 Donderdag 6 oktober 2022 Vrijdag 7 oktober 2022 Zaterdag 8 oktober 2022 Zondag 9 oktober 2022 10:00 - 17:00
Locatie: Gooische Brink
Gooische Brink
Lin-gerie Gooische Brink, Kerkstraat 63-29, Hilversum, Nederland

Bekijk de route
Toegangsprijs:

Gratis (binnenlopen)

Talent Days

DONDERDAG & VRIJDAG POWERED BY PROVINCIE NOORD-HOLLAND. Goed onderwijs is de fundering van onze maatschappij. Tijdens de Talent & Onderwijs dag zetten wij studenten en jonge professionals in het zonnetje. Van BM Mediatalent van het jaar tot matchmaking sessies tussen bedrijven en studenten.