Dutch Media Week café Powered by Click NL

Dinsdag 05 oktober 2021 - 16:30 - 17:30

Chronosphere – Powered by CLICKNL

Volumetric video is ‘the next big thing’ in media. Met volumetric video film je echte mensen direct in 3D zodat ze 1 op 1 te zien zijn in Augmented en Virtual Reality. Met volumetric video bevolk je de Metaverse, niet met avatars, maar met virtuele mensen. Toch zijn AR/VR niet de enige platformen waar volumetric video zijn meerwaarde heeft ook voor SFX biedt volumetric totaal nieuwe mogelijkheden, zoals we ook zullen laten zien.

Nog steeds zijn er slechts een handvol volumetric capture stages in de wereld. En Nederland beschikt over volumetric capture studio van de hoogste kwaliteit. De afgelopen 2 jaar is hier in een wereldwijd uniek onderzoek samengewerkt door de Creatieve Industrie en de Onderzoeksinstellingen naar de pro’s en con’s van volumetric video. Tijdens de Dutch Media Week delen we de eerste resultaten. En wil je er zelf mee aan de slag? Ben erbij, en houd ons in de gaten.

Sprekers:
Jos Feijen – de Effenaar. Wat is de Effenaar Smart Venue? Over het proces van pressure cooker tot aan de voorstellen voor producties.

Natasja Paulssen – Dutch Rose Media. Wat is 4DR Studios? Over testen en doorontwikkeling, emo-mov-rec en 4Dfx.

De talk is online te volgen, de borrel is alleen fysiek te bezoeken en niet online te volgen. 

 

 

Info

Dinsdag 5 oktober 2021 16:30 - 17:30
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Coronatoegangsbewijs: ja, bij fysiek bezoek

Partners