Dag voor de mediastagiair

Woensdag 06 oktober 2021 - 14:00 - 17:00

Dutch Media Week stimuleert de creatieve industrie en daarom organiseren wij in samenwerking met Beeld en Geluid, KRO-NCRV, Mediastages en Live Hilversum de Dag voor de Mediastagiair. Dit is is het event dat je als stagiair in de creatieve industrie niet mag missen.
Op woensdag 6 oktober 2021 doe je kennis op over het reilen en zeilen van de industrie, leer je nieuwe insights van experts die je gelijk kunt toepassen in je stage en werk je gelijk aan je netwerk tijdens de verschillende netwerkmogelijkheden. Met de kennis en connecties die je opdoet ben je dus niet alleen meer waardevol voor je stagebedrijf maar geef je ook jouw carrière een kickstart!

Schema van de dag:
14.30 Opening bij Beeld en Geluid door Eppo van Nispen tot Sevenaer
15.20 Presentatie bij Dutch Media Week @ Gooische Brink
16.00 Start workshops bij de Kwekerij en Tante Jans
17.30 Afsluitende borrel bij Bar des Boules (Kwekerij)

Tijdens het programma volg je drie workshops, deze staan hieronder beschreven.

Prijswinnende online productie: ‘De straat die niet meer bestaat’
Pointer is het platform voor onderzoeksjournalistiek van KRO-NCRV op tv, radio en online. We gebruiken de nieuwste onderzoeksmethoden en innovatieve storytelling om misstanden te onthullen. ‘De straat die niet meer bestaat’ is hier een mooi voorbeeld van: een digitale wandeling door een Amsterdamse volksbuurt waar tijdens WO2 Joodse woningen werden onteigend. Hoe breng je een misstand dat 75 jaar oud is weer tot leven? Datajournalisten Jerry Vermanen en Thomas de Beus vertellen je hoe je zo’n prijswinnende productie tot stand brengt en wat goede datajournalistiek te weeg kan brengen.

Creatief hergebruik archiefmateriaal
Roos Wijnen is projectleider en maakt deel uit van team Makers bij Beeld en Geluid. In vogelvlucht neemt Roos je mee in het rijke archief dat zich goed leent voor nieuwe verhalen en kunstwerken. Niet alleen geeft Roos een kleine introductie op het archief, maar ook het werken met kunstenaars, conceptontwikkeling en het uiteindelijke kunstwerk komen hierbij aan bod.
.

Ontmoeting en ambities:
Presentator Daan Warnas interviewt in deze ronde verschillende gasten en stagiairs. Welke stageplek is echt te gek? Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? En hoe combineer je ambities en een sociaal leven? Nieuwsgierig als altijd ontvangt en ontmoet hij je in het centrum van Hilversum. Met een beetje geluk leer je handige trucjes die je voor altijd kunt gebruiken. Kijk voor meer informatie over Daan op www.daanwarnas.nl.

 

Dit event is alleen fysiek te bezoeken. Meld je gratis aan, zodat je zeker bent van een plekje.

Info

Woensdag 6 oktober 2021 14:00 - 17:00
Locatie: Beeld & Geluid

Partners