NXT wint Rocket League finale

De Xperience Days: Gaming & Esports van Dutch Media Week stonden geheel in het teken van games, met de finale van de Rocket League competitie als hoogtepunt van de dag. Na landelijke voorrondes stonden de beste teams van Nederland vandaag in de finale waar, na een spannende strijd, team NXT er uiteindelijk vandoor ging met de felbegeerde titel en een cheque van €2.500,-

Rocket League is een voetbalachtige game waarbij je met auto’s doelpunten moet zien te scoren. Tijdens de Xperience Days: Gaming & Esports kwamen de 16 beste teams uit de landelijke voorrondes naar Hilversum voor de finale van de Rocket League competitie. Op diverse locaties binnen Beeld & Geluid vonden knock-out sessies plaats, totdat het tijd was voor de finalestrijd. Onder aanmoediging van het publiek en meegebrachte supporters, maar ook van online volgers via Twitch en TikTok, wist team NXT uiteindelijk Myth Esports te verslaan. Niet alleen werd NXT uitgeroepen tot beste Rocket League team van Nederland, ze kregen ook de welverdiende cheque van €2500,- uitgereikt door Hilversums wethouder Media Karin Walters en natuurlijk de bijbehorende bokaal en eeuwige roem.

We zijn heel blij dat het evenement succesvol is verlopen. Echter, nog belangrijker voor ons was het feit dat, naast de gamewedstrijden, er de gehele dag door ook lezingen van sprekers uit verschillende takken van de gaming-industrie waren. De sprekers varieerden van opleidingen en marketeers tot gamers en coaches, wat de diversiteit van de industrie toont. Dit alles bevordert de groei van de esports en gaming-industrie, een doel dat wij maar al te graag helpen nastreven”, aldus Matthijs Vink, oprichter van H20 en Go!Gaming.

“De Xperience Days: Gaming & Esports waren een uitstekende showcase van de snelgroeiende wereld van esports in Nederland en ik ben trots hoe wij hiermee de koppeling tussen media, esports en gaming hebben kunnen leggen” aldus Sten Vos, organisator van de Xperience Days: Gaming & Esports. “Dit evenement was een fantastische toevoeging aan ons mediafestival en een bewijs van de kracht van samenwerking tussen H20 en Dutch Media Week.”

Samenwerking
De Rocket League finale werd georganiseerd door Dutch Media Week, in samenwerking met H20 en Go!Gaming, en werd mede mogelijk gemaakt door Alienware en Emma Sleep, die een speciaal Emma Sleep Recharge Station had ingericht, waar de spelers tussen de wedstrijden door konden relaxen en voorbereiden.