Genomineerden Dutch Media Week Award bekend

Onlangs kondigde Nederlands grootste mediafestival aan jaarlijks de Dutch Media Week Award te gaan uitreiken aan een mediamaker die, door middel van media, positieve impact op de samenleving gerealiseerd heeft. Inmiddels heeft de driekoppige jury de shortlist met genomineerden voor de award bekendgemaakt, te weten: journalist/columnist Pepijn Keppel, filmmaker/presentator Ikenna Azuike en Angie Smets, studio director and executive producer bij Guerrilla. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Dutch Media Week Award Dinner op 5 oktober a.s. in Beeld & Geluid.

Door jaarlijks de Dutch Media Award uit te reiken aan een bijzondere mediamaker wil de organisatie het belang van media en de impact ervan op ons dagelijks leven verder benadrukken. De award bestaat uit een speciaal vervaardigd glaskunstwerk van internationaal bekend kunstenares Ans Bakker.

Genomineerden
– Angie Smets is studio director en executive producer bij Guerrilla, het Amsterdamse game-bedrijf achter onder meer Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West. De jury waardeert de manier waarop Guerrilla, met Smets als een van de aanvoerders, entertainmentproducten maakt waarin diversiteit een vanzelfsprekendheid is. 

Ikenna Azuike maakte de podcastserie Vluchtnummers. Hierin vertellen mensen die zijn gevlucht, aan de hand van muziekfragmenten, hun persoonlijke, aangrijpende en soms ontroerende verhaal. De jury roemt de manier waarop Azuike met zijn podcast een lans breekt voor de verhalen van vluchtelingen en een podium biedt voor andere culturen. 

Pepijn Keppel is schrijver, journalist en columnist. In 2022 verscheen zijn debuut ‘De laatste man’ waarin hij vertelt over zijn tijd als tophockeyer. Naar aanleiding hiervan verscheen Keppel meermaals om te praten over de positie van de  lhbti-gemeenschap in relatie tot topsport. Pepijn verdient deze nominatie volgens de jury omdat hij een onderwerp op de kaart zet dat in Nederland, maar ook ver daarbuiten, nog geldt als een taboe.

Juryprijs
De Dutch Media Week Award is een juryprijs. Deze jury bestaat uit radiopresentator, verslaggever en documentairemaker Mischa Blok, hoogleraar Mediastudies aan de Uva Mark Deuze en Len Maessen, redacteur NRC met een specialisme in tech, games, tv en film. 

 

Van links naar rechts: Angie Smets, Pepijn Keppel en Ikenna Azuike

Schermafbeelding 2022-09-21 om 16.46.10