Genomineerden Dutch Media Week Award 2023 bekend

Ook dit jaar wordt de Dutch Media Week Award weer uitgereikt aan een mediamaker die, door middel van media, positieve impact op de samenleving gerealiseerd heeft. Vorig jaar ging deze award naar Ikenna Azuike. Op dinsdag 3 oktober wordt tijdens het Dutch Media Week Award Dinner bekendgemaakt wie dit jaar in zijn voetsporen treedt. In aanloop naar de uitreiking heeft de jury onlangs de drie genomineerden voor 2023 bekendgemaakt: acteur, programmamaker, columnist en presentator Sahil Amar Aïssa, Instagram influencer Nugah Shrestha en Angie Smets, Vice President, Head of Development Strategy bij Playstation.

Door jaarlijks deze award uit te reiken aan een bijzondere mediamaker wil mediafestival Dutch Media Week het belang van media en de impact ervan op ons dagelijks leven benadrukken. De award bestaat uit een speciaal vervaardigd glaskunstwerk van internationaal bekend kunstenares Ans Bakker.

Genomineerden
Angie Smets was jarenlang de aanvoerder van Guerilla en nam eerder dit jaar de prominente positie in van Head of Development Strategy bij Playstation Studio, waarmee ze grote invloed heeft op de internationale game-industrie. Dit jaar lanceerde Guerilla “The Burning Shores” in de internationaal geprezen Horizon series. De games die Angie heeft geproduceerd hebben een grote impact en dragen op een positieve manier bij aan diversiteit.
Sahil Amar Aïssa is acteur, programmamaker, columnist en presentator, maar vooral voorvechter voor meer diversiteit. Dit doet hij onder andere via zijn nieuwe BNNVARA-serie ‘Fight or Flight’, waarin hij elke aflevering twee mensen portretteert die zijn opgegroeid in hetzelfde conflictgebied.
Nugah Shrestha is het gezicht achter de Instagrampagina @politieke_jongeren. Via deze Instagrampagina, die inmiddels meer dan 150.000 volgers telt, deelt hij kennis over actuele onderwerpen en betrekt hij jongeren bij de politiek. Hij is kritisch, maar met een flinke portie humor. Daarnaast zet hij regelmatig online petities op om verandering teweeg te brengen.

Juryprijs
De Dutch Media Week Award is een juryprijs. De genomineerden worden beoordeeld op punten als bereik/impact, creativiteit, innovativiteit, lef en maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar bestaat de jury uit: Jihad Alariachi (juryvoorzitter, presentatrice, bekend van ‘De Meiden van Halal’), tech- en gamejournalist Bastiaan Vroegop en Tim Groot Kormelink (Universitair docent Journalism Studies).