Filmtheater Hilversum programmeert voorpremières en jubileumfilms tijdens Dutch Media Week

Van 6 tot en met 10 oktober vertoont Filmtheater Hilversum, speciaal voor Dutch Media Week, een bijzonder programma in de filmzaal van Beeld en Geluid. Naast voorpremières van nieuwe films van François Ozon, Nanni Moretti en Lee Daniels, wordt de 100ste verjaardag van Charlie Chaplins ‘The Kid’ en het 20-jarige bestaan van ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ gevierd.

Dutch Media Week staat dit jaar in het teken van de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Het filmprogramma bij Beeld en Geluid opent met de heerlijke Britse komedie ‘The Duke’ – met geweldige rollen van Helen Mirren en Jim Broadbent. In dit waargebeurde verhaal steelt een taxichauffeur een duur schilderij, dat hij alleen wilt teruggeven als de overheid televisie gratis maakt voor ouderen. Na tien films sluit de filmweek in de zaal van Beeld en Geluid zondagavond af met een voorpremière van de nieuwste film van François Ozon: ‘Tout s’est bien passé’.

In het filmtheater zelf vindt zaterdagmiddag 2 oktober een speciale extra editie plaats van de talkshow Hilversum in Gesprek met als gast ‘VPRO Zomergasten’ presentatrice Janine Abbring. Ze wordt geïnterviewd door journalist Cisca Dresselhuys en aansluitend wordt, ook in Filmtheater Hilversum, Abbrings keuzefilm ‘The Rider’ vertoond, van Oscarwinnaar Chloé Zhao (‘Nomadland’).

In het filmtheater is tevens het speciale programma ‘Terug van Weggeweest’ te zien, gemaakt door Beeld en Geluid uit haar eigen archief. Liedjes uit het legendarische ‘Ja Zuster Nee Zuster’ (1968), de enige bewaard gebleven integrale uitzending van ‘De Stratenmakeropzeeshow’ (1972), en ‘De wondere wereld van Herman van Veen’ (1979). Deze programma’s vol jeugdsentiment waren stuk voor stuk verloren gewaand. Liefhebbers en (amateur)specialisten hielpen Beeld en Geluid om deze beelden terug te vinden. Deze voorstelling, een initiatief van film- en televisiehistoricus Reinier Wels, is een unieke gelegenheid om deze nostalgische televisieopnames terug te zien.

Kaartjes voor de films in Beeld en Geluid, Hilversum in Gesprek en ‘Terug van Weggeweest’ zijn te koop via de website van Filmtheater Hilversum.

Kijk voor meer informatie op www.filmtheaterhilversum.nl en www.dutchmediaweek.nl.