Mobile Movie Days

Woensdag 5 September
10:00 - 17:30

Locatie:
Beeld en Geluid

Prijs:

De expo is gratis toegankelijk

Workshops en masterclasses vanaf € 25

Aanmelden

Mobile Movie Days

Top beste smartphone films

Films gemaakt met smartphones is wereldwijd een snelgroeiend fenomeen. De smartphone geeft jong talent de kans om met minimale middelen hun verhaal te vertellen. Ook nemen zij de vrijheid om in bestaande genres grenzen te verleggen die aansluiten bij het nieuwe kijken. Mobile Movies Days 2018 vertoont de Top smartphone films uit de hele wereld en gemaakt in alle genres. Een retrospectief met titels als TAPZ a mobimentary (2008), de eerste lange documentaire gemaakt met smartphones van Ruud van Gessel en indertijd uitgezonden door de VPRO.

iPhone Film Festival

Op 5 september 18.00 uur worden de winaars van het beroemde online iPhone Film Festival bekendgemaakt door Ruben Kazantsev uit Los Angeles (founder van het festival). De makers van de Nederlandse inzending The Right One zullen daarbij aanwezig zijn. De bekendmaking is ook live te volgen via Facebook en Periscope!

Workshops en masterclasses

Leer je verhaal nóg beter vertellen in een workshop storytelling of een van de meer technische workshops of masterclasses!

19.00 - 21.00 uur Masterclass sound

Meld je aan

Mobile Movie Days is onderdeel van de Dutch Media Week en is mede mogelijk gemaakt door Stadsfonds Hilversum, Gemeente Hilversum, Museum Hilversum en Fonds 21.