Dutch Media Week Xperience Days keren terug in weekend 7 en 8 oktober op Media Park

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn de Dutch Media Week Xperience Days terug bij Beeld & Geluid en op het Hilversumse Media Park. De voormalige Open Studio Dagen vinden net als vorig jaar plaats in het afsluitende weekend van Dutch Media Week, die start op maandag 2 oktober. Tijdens het weekend staan gaming, esports en het bezoeken van bekende televisiestudio’s centraal.

Doordeweeks focust de Dutch Media Week zich op mediaprofessionals en jong talent, met een gevarieerd programma dat grotendeels plaatsvindt in het kleurrijke gebouw van Beeld & Geluid. Meer over de doordeweekse programmering is te vinden op de site van Dutch Media Week.

Nieuw dit jaar is de Esports competitie die wordt opgezet met Dutch Media Week-partner H20 Esports Campus. Door het hele land kun je in september meedoen aan voorrondes in Pathé Bioscopen bij Go!Gaming, waarmee kwalificatie afgedwongen kan worden voor de finaledag op zaterdag 7 oktober. Ook zal er een unieke pop-up gaming locatie komen in Hilversum in samenwerking met KPN. De Esports competitie wordt gespeeld met de game Rocket League, een populair voetbalspel waar spelers in plaats van mensen auto’s besturen.

Ook opent Beeld & Geluid op zaterdag 7 oktober in het Mediamuseum een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met game-magazine Power Unlimited. Het tijdschrift bestaat dit jaar 30 jaar en is in die jaren uitgegroeid tot hét multimediale platform voor gamend Nederland. In de tentoonstelling word je meegenomen in de vaderlandse gamegeschiedenis en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Naast de tentoonstelling zijn op zaterdag ook diverse workshops en lezingen te volgen over gaming. In de theaterzalen van Beeld & Geluid leer je meer over de beroepen binnen de game-industrie, denk bijvoorbeeld aan level design en programmeren. Maar je kunt ook zelf gamen, waarbij je tips & tricks krijgt van professionele gamers. Tickets voor de Experience Days: Gaming & Esports dag zijn nu online te bestellen.

Als slotstuk van Dutch Media Week gaan op zondag 8 oktober de deuren van het Media Park open en kun je een kijkje nemen in de radio- en televisiestudio’s van onder meer Khalid en Sophie en Omroep MAX, maar ook achter de schermen bij verschillende mediabedrijven. Bij Beeld & Geluid zijn meerdere lezingen van programmamakers te volgen en op het terrein van het Media Park zorgen diverse artiesten, onder meer Kinderen voor Kinderen, voor een muzikale en feestelijke omlijsting van de dag.