Dutch Game Day maakt eerste spreker bekend

Dutch Game Day, het dagprogramma voor gameprofessionals op woensdag 4 oktober a.s., heeft de eerste spreker bekend gemaakt:

Kim-Aava

Kim Aava is Lead Environment Artist bij EA DICE. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in gamedevelopment en VR-creatie, en werkte aan titels als Horizon Zero Dawn, Apex Construct en Battlefield.

Op de Dutch Game Day gaat Aava het hebben over Realism vs Stylized. Ze bespreekt de belangrijkste redenen waarom realisme er echt uitziet en echt voelt in games. En ze verkent de unieke kwaliteiten van stilering en hoe het verschilt van realisme, terwijl het daarop is gebaseerd. Verder geeft Aava aan de hand van Gestaltprincipes een beter inzicht in de wijze waarop hersenen patronen en vormen herkennen. En hoe we deze kennis kunnen gebruiken om art stijlen en direction van een game te bepalen.

De komende tijd worden nog veel meer sprekers uit binnen- en buitenland aangekondigd. Koop daarom nu alvast hier een kaartje, zodat je zeker weet dat je erbij bent. Bovendien profiteer je nu nog van het speciale early bird tarief.

De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. Alle Dutch Game Day talks 2022 zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association.