Xperience Days: Gaming & Esports

Zaterdag 07 oktober 2023 - 09:30 - 18:00

Dit jaar vindt de eerste editie plaats van de Xperience Days: Gaming & Esports.
Deze dag staat volledig in het teken van gaming en de game-industrie.

Zo vindt, in samenwerking met H20 Esport campus, de finaledag plaats van de Rocket League competitie, waar professionele teams van 3 spelers het tegen elkaar opnemen voor de prijzenpot van 5000 euro. Daarnaast vinden in de diverse theaterzalen workshops en lezingen plaats, gegeven door game-gerelateerde opleidingen en gamestudio’s. Hier krijg je inzicht in de beroepen die mogelijk zijn binnen de game-industrie en welke vooropleiding je daarvoor kunt volgen. Je kunt lezingen en workshops verwacht van Power Unlimited, Unlocked, top streamer Marcella de Bie, Defensie, Guerrilla Games, Team Liquid en Alienware.

In het Mediamuseum van Beeld & Geluid staan diverse racesimulatoren, PC’s en consoles waarop je een breed scala aan games kunt spelen én er is een tentoonstelling ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Power Unlimited, waarbij je een reis door de tijd van de game-industrie maakt. Je komt klassiekers en nieuwe games tegen, onder begeleiding van een audiotour duik je helemaal in 30 jaar gaming!

Kortom, dit is de dag die je als gamer niet mag missen!

Wil je meedoen aan de Rocket League competitie? Meld je dan aan voor 1 van de voorrondes. Inschrijven voor de competitie kan nu via deze link.

 

Info

Zaterdag 7 oktober 2023 09:30 - 18:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Regulier:
€12.50

Early Bird:
€9,50

Parkeerkaart hele dag: €7,50

Dutch Media Week Xperience Days

ZATERDAG & ZONDAG. Ervaar de magie van de media-industrie tijdens de Dutch Media Week Xperience days. Krijg een kijkje achter de schermen van TV producties, volg diverse workshops en lezingen zoals 3D Character design of nieuws maken. Doe mee aan een Rocket League competitie of dompel je onder in 30 jaar gaming in Nederland. Dit is het event dat je in aanraking brengt met de media-industrie.