Nieuwe omroepen: Groen en Zwart aan tafel

Donderdag 08 oktober 2020 - 18:00 - 18:45

Nieuwe omroepen: Groen en Zwart aan tafel

Dertien nieuwe omroepen hebben zich al gemeld om een plek te veroveren in het publieke omroepbestel. Tijdens Dutch Media Week stellen twee kleurrijke kandidaten zich aan je voor; Omroep Groen en Omroep Zwart. “Het moet allemaal wel positief blijven.”

Herken je dat: dat je denkt – waarom zijn er nauwelijks programma’s die ik leuk en interessant vind? Nou, grijp dan nu je kans! De NPO, die de baas is van ons publieke omroepbestel, opent eens in de vijf jaar de deur voor nieuwe initiatieven. Tot het einde van dit jaar kan iedereen die wil een nieuwe omroep beginnen. Voorwaarde: je moet 50.000 leden hebben. En wel voor 1 januari aanstaande.

Donderdag 8 oktober stellen twee initiatiefnemers zich voor tijdens deze talkshow gepresenteerd door Mick Smits, winnaar presentatie Talent Award Lokale Omroepen 2019 : Taco Zimmerman en Baba Touré. Twee bevlogen oprichters van nieuwe kleurrijke omroepen: Letterlijk. Want de een heet Omroep Groen en de ander Omroep Zwart. Zij stellen zich vanavond aan u voor.

Te gast:

  • Taco Zimmerman, oprichter Omroep Groen
  • Baba Touré, campagne team Omroep Zwart
  • Maarten Boer, campagne team Omroep Zwart


Kijk de uitzending terug0

Info

Donderdag 8 oktober 2020 18:00 - 18:45
Locatie: Beeld en Geluid - talkshow studio

Society

Media zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Dutch Media Week laat deze maatschappelijke waarde en impact van media zien. Wat is de rol van media nu en hoe zal dit er in de toekomst uit gaan zien? Kijk en luister dagelijks naar de Dutch Media Week talkshow, in samenwerking met Broadcast Magazine over diversiteit en inclusiviteit in de media of leer van de Product School hoe je een podcast, vlog of online magazine maakt.