Cross Media Cafe

07 oktober, 2019 - 14:00 - 17:00
Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand (27% van de kijkminuten) dan lineaire televisie (24%), blijkt uit recent onderzoek van Multiscope. Een ontwikkeling die  consequenties heeft voor alle spelers in het medialandschap.

Deze editie van het Cross Media Café laat aan de hand van korte cases zien welke interessante nieuwe mogelijkheden dit biedt voor video-aanbieders en videomakers.

Sprekers zijn onder meer:
   • Sjef Pijnenburg, CEO / oprichter van ODMedia (technisch partner van VOD-platformen als iTunes, Netflix, Xbox), presenteert een overzicht van de internationale en Nederlandse VOD-industrie.
   • Jeroen Koopman, creative producer / oprichter van mediabedrijf NewBe, vertelt over de ervaringen met producties voor o.a. Amazon, Red Bull, Ziggo en Insight TV.
   • Niels Baas, directeur van het gezamenlijke VOD-kanaal van NPO, RTL en SBS NLZiet, vertelt hoe het publiek het on demand-aanbod gebruikt.
   • Marcel Boots, Product & Innovation Director bij Basic Fit International B.V.,en Niels Buningh, oprichter VIXY, online Video Platform for business & marketing. Via Vixy kunnen organisaties als House of Yoga, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, online bank Binck en sportschool BasicFit hun eigen Video on Demand kanalen aanbieden. Deze laatste case zal uitgelicht worden.
   • Hanna Verboom, oprichter Cinetree – een video on demand dienst die elke maand een speciale selectie van 15 films aanbiedt. Daarnaast is er toegang tot artikelen, evenementen en eigen producties onder de titel Cinetree Originals. Hoe gaat het met Cinetree na 5 jaar, en wat zijn de plannen voor de toekomst?
   • Lucien Brouwer, Chief Consumer Officer RTL is in zijn rol verantwoordelijk voor alle digitale consumenten platforms zoals RTL XL, Videoland en NLZiet. Hoe ziet RTL de toekomst van Video on demand, en wat zijn de ervaringen tot nu toe?
   • Met een speciale bijdrage van Afke van Rijn, directeur Media en Creatieve Industrie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

Tickets en meer info

Cross Media Café – Expertsessie 

Wie inhoudelijk nog meer bijgepraat wil worden over ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand kan deelnemen aan de expertsessie, dezelfde dag van 11:30 tot 13:00 uur (ook in Beeld en Geluid). 

Sprekers:

  • William Linders, Chief Commercial Officer ODMedia
  • Petra Seyger, research manager GfK
  • Wendy Bernfeld, founder/managing director van Rights Stuff

Het is mogelijk om een combiticket te kopen voor het Cross Media Café én de expertsessie.

Tickets en meer info

Het Cross Media Café is een reeks bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Media Perspectives in samenwerking met Beeld en Geluid.

Info

7 oktober, 2019 14:00 - 17:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

 €20,- (50% korting voor studenten)

Other