Anytime Anyplace

Donderdag 08 oktober 2020 - 20:00 - 22:00

Anytime Anyplace is dé online talkshow over media met elke dag een nieuwe hoofdvraag en interessante gasten. wetenschappers, deskundigen en bekende mediamakers zetten je aan het denken over je eigen mediagebruik en jouw plek in onze wereld tijdens minicolleges.  Na alle talks worden de gasten geïnterviewd door presentatrice Mischa Blok. Op NPO Radio 1 maakt Mischa dagelijks de uitzending Miss Podcast.

Word je van spellen spelen en gamen een beter mens?

Veel mensen zijn dol op spelletjes. Van bordspellen aan de keukentafel, quizzen en spelprogramma’s op de radio en televisie tot en met computergames. Voor elk wat wils. Waarom kan de mens niet zonder games? De invloed van games op onderwijs, sociale samenhang, gezondheid en identiteit.

De gasten zijn:

  • Rami Ismael, succesvolle game ontwikkelaar en mede oprichter van studio Vlambeer, helpt game bouwers over de hele wereld
  • Ben Schouten, hoogleraar Playful Interaction aan de TU Eindhoven over toepassingen van games op gebied van gezondheid, bewustwording en meer
  • Jedidjah Julia Noomen, game ontwikkelaar, regisseur, schrijver over game beleving en storytelling in games
  • Jeroen Lemmens, universitair docent Universiteit van Amsterdam, over gameverslaving
  • Zuraida Buter, playful culture curator over de geschiedenis van games en spellen

Info

Donderdag 8 oktober 2020 20:00 - 22:00
Locatie: Beeld en Geluid ▷ Online

Society

Media zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Dutch Media Week laat deze maatschappelijke waarde en impact van media zien. Wat is de rol van media nu en hoe zal dit er in de toekomst uit gaan zien? Kijk en luister dagelijks naar de Dutch Media Week talkshow, in samenwerking met Broadcast Magazine over diversiteit en inclusiviteit in de media of leer van de Product School hoe je een podcast, vlog of online magazine maakt.