Alles over digitale nalatenschap

Donderdag 06 oktober 2022 - 16:00 - 17:30

Je denkt er natuurlijk liever niet over na, maar na je overlijden blijf je online gewoon verder leven als je je digitale nalatenschap niet regelt. Je digitale nalatenschap (of online erfenis) bestaat uit al je online accounts, online schulden en tegoeden en je cryptotegoeden.

Bedenk maar eens, je Facebook, Instagram en LinkedIn account stoppen niet als je overlijdt. Je foto’s en filmpjes blijven aanwezig in de Cloud en je cryptomunten zijn, tot je iets geregeld hebt, ineens van niemand. Het is daarom belangrijk om je online erfenis goed te regelen.

In deze levendige presentatie, waar emotie en humor elkaar afwisselen, vertellen we je hoe je dat kunt doen. Ook komt aan bod hoe je als nabestaande toegang krijgt tot een telefoon waarvan je de code niet weet. En hoe je identiteitsfraude met gegevens van iemand die is overleden kunt voorkomen. Je krijgt recente voorbeelden en praktische tips, die je nu al aan het denken zetten.

Presentator is Brandon Kwey (27 jaar) die voor zijn opleiding New Media & Digital Culture (Universiteit Utrecht) onderzoek deed naar digitale nalatenschap. Zo onderzocht hij wie zeggenschap heeft over iemands data als deze persoon overlijdt en welke rol technologiebedrijven hierin spelen. Brandon is auteur van meerdere artikelen over digitale nalatenschap, te lezen op o.a. veiliginternetten.nl. Brandon Kwey is verbonden aan Digital Life Legacy, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data, gevestigd in Houten.

Iedereen is welkom!

Info

Donderdag 6 oktober 2022 16:00 - 17:30
Locatie: Gooische Brink
Gooische Brink
Lin-gerie Gooische Brink, Kerkstraat 63-29, Hilversum, Nederland

Bekijk de route
Toegangsprijs:

Gratis