Agenda van ROM Utrecht voor media- en game-industrie

Dinsdag 04 oktober 2022 - 10:00 - 11:00

Over deze sessie

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (ROM Utrecht) heeft een aantal focus ecosystemen aangewezen. Onder meer Digital Media: de Nederlandse media- en game-industrie, inclusief aanpalende en onderliggende technologie. ROM Utrecht heeft Deloitte gevraagd om dit ecosysteem samen met stakeholders in kaart te brengen. Zo kan een beeld geschetst worden van de Nederlandse media- en game-industrie als bron van economische groei en innovatie. Met een rol voor de toepassing ervan in andere sectoren en de maatschappij in bredere zin.

In deze sessie worden de resultaten van het onderzoek besproken en kijken we naar de kansen. Wat is het verdienvermogen van de Nederlandse media- en game-industrie? Wat zijn ontwikkelingen? Welke toepassingen en effecten zijn er in andere sectoren? Bijvoorbeeld van decentrale gegevensopslag in datakluizen, een internationale ontwikkeling die ook in Nederland opgepakt gaat worden. Welke invloed gaan de nieuwe Europese regels zoals de Digital Markets Act en de Digital Services Act, en de ontwikkeling van AI hebben? En hoe sluiten we regelgeving, talent en technologische ontwikkelingen op elkaar aan?

Sprekers

  • Arjan van den Born – algemeen directeur ROM Utrecht Region
  • Saskia Bossink – manager innoveren ROM Utrecht Regio
  • Rob van Beek – Moderator + spreker
  • Jens Groot – Spreker
  • Gaston Crolla – Spreker

Praktische informatie

Agenda van ROM Utrecht voor de media- en game-industrie zal plaatsvinden op dinsdag 4 oktober en is via een gratis livestream te volgen.

De bijeenkomst duurt van 10.00 – 11.00 uur. Er is geen pauze tussendoor.

Info

Dinsdag 4 oktober 2022 10:00 - 11:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Business and Innovation

MAANDAG & DINSDAG POWERED BY MEDIA PARK & DAVID'S. Er zit business in media. Tijdens de Business & Innovation Days bespreken we met de grootste namen uit de media-industrie hoe zij te werk gaan en een bijdrage leveren aan de creatieve sector en verder innoveren met hun bedrijf.