Uitgelicht! Hilversum in gesprek

Cisca Dresselhuys interviewt Frits van Exter over de betrouwbaarheid van onze media.

Van 4 tot en met 13 oktober barst Dutch Media Week los en wordt ‘the heart of the story’ in heel Hilversum verspreid. Ben jij benieuwd welke activiteiten je echt niet mag missen tijdens hét mediafestival van het jaar? We lichten de pareltjes graag voor je uit met dit keer in de spotlights: Hilversum in gesprek, op zondag 6 oktober in Filmtheater Hilversum.

Hilversum in gesprek - Frits van Exter   Hilversum in gesprek - Official Secrets

Kan je de media nog vertrouwen in deze tijden van Twitter, Facebook, fake news en andere nieuwe en soms bedreigende vormen van nieuwsvoorziening. Tijdens Dutch Media Week organiseert ‘Hilversum in gesprek’ een extra aflevering over de betrouwbaarheid van Nederlandse kranten, radio, televisie en internet.  

Journaliste Cisca Dresselhuys praat met Frits van Exter (1955), voorzitter van de Raad voor de Journalistiek en oud-hoofdredacteur van Trouw en Vrij Nederland. Ook vertoont Filmtheater Hilversum die avond Van Exters keuzefilm: een voorpremière van ‘Official Secrets’.

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend wordt een film vertoond die is gekozen door de gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Wanneer

Zondag 6 oktober, 15:30

Waar

Filmtheater HIlversum

Voor wie

Iedereen met een interesse in mobiele journalistiek

Kosten

Combiticket gesprek + keuzefilm € 15,50.

Alleen gesprek € 8,-

Alleen film € 9,50,- 

Tickets en meer info