Tweevoudig Oscarwinnaar Randy Thom keynote speaker Sound Summit

Tweevoudig Oscarwinnaar Randy Thom keynote speaker Sound Summit
Amerikaanse sounddesigner over belang van geluid bij filmbeleving

De Sound Summit, waarin een dag lang toegepast geluid centraal staat, heeft bekendgemaakt dat Randy Thom op woensdag 6 oktober als keynote speaker zal optreden. De wereldberoemde sounddesigner is winnaar van twee Oscars en bekend van zijn werk voor o.a. Harry Potter, The Revenant en Forrest Gump. De Sound Summit is het nieuwste programmaonderdeel van media-event Dutch Media Week. 

Welk geluid maakt de toverstaf van Harry Potter nadat hij er een betovering mee heeft gedaan en hoe zorg je dat het berengeluid in The Revenant levensecht klinkt? Hoe spannend zouden Star Wars films als Return of the Jedi en The Empire Strikes Back zijn geweest zonder speciale geluidseffecten? Sounddesigner Randy Thom kan het precies vertellen, want hij was verantwoordelijk voor de geluidseffecten van al deze films. Tijdens de Sound Summit, het evenement waar toegepast geluid in al zijn vormen een hele dag lang centraal staat, vertelt hij over het belang van geluid voor de beleving van een film en de rol die sounddesign volgens hem zou moeten krijgen tijdens de filmproductie.

Omdat het vanwege corona niet mogelijk is om naar Hilversum te komen, zal Randy Thom via een liveverbinding vanuit Amerika aanwezig zijn. De sounddesigner  werkte met onder andere regisseurs als Robert Zemeckis, George Lucas, Tim Burton, Steven Spielberg en Peter Jackson. Hij is verantwoordelijk voor de geluidseffecten van vele blockbusters en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Oscar, waarvan hij er twee in ontvangst mocht nemen.