Schatten van het Media Park

De rijke mediageschiedenis van Hilversum zie je niet alleen terug op TV, maar ook als je door Hilversum wandelt. Van monumentale studio’s uit de jaren dertig tot iconische gebouwen op het Media Park.

Benieuwd naar de verhalen achter deze architectuur? Speciaal voor Dutch Media Week ontwikkelden de deskundigen van het Dudok Architectuur Centrum ‘Schatten van het Media Park’: een rondleiding langs de markante gebouwen op het Media Park. Ook hun reguliere rondleiding langs de historische villa’s en gebouwen van de omroepen (Van Gooise villa’s tot Media Park) is gratis te volgen tijdens het mediafestival.

De geschiedenis van Hilversum als mediastad gaat terug tot de jaren twintig, als omroepen zich daar vestigen. Al snel worden monumentale studiogebouwen gerealiseerd. Na de oorlog groeien de omroepen uit hun vooroorlogse studio’s en komt de televisie op. Om het ruimtegebrek aan te pakken en beter samen te kunnen werken ontstaan de plannen voor de Radio-city, tegenwoordig bekend als het Media Park. In de jaren zestig en zeventig overheerst het functionalisme in de architectuur van het Mediapark. Vanaf begin jaren negentig wordt de architectuur meer iconisch. Gebouwen als de Villa VPRO en het onderkomen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid trekken internationaal de aandacht.

De rondleiding ‘Schatten van het Media Park’ start bij het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. Aanmelden kan via onderstaande link.

Aanmelden en meer info

Wanneer:
5 en 6 oktober: 12, 13, 14, 15 uur

Waar:
Start Beeld en Geluid

Voor wie:
Architectuurliefhebbers

Kosten:
Gratis tijdens Dutch Media Week