Zomaargasten

05 oktober, 2019 - 11:00 - 18:00

Altijd al te gast willen zijn bij een live talkshow?

Schuif aan in de studio van Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn in de Raadzaal van Museum Hilversum. Zij halen met beeld- en muziekfragmenten de mooiste verhalen boven tafel. Zelfs de presentatoren weten niet wie plaats zal nemen voor een interview, maar één ding is zeker: na afloop is geen gast meer zomaar iemand.

In ieder mens schuilt een verhaal. Soms groot, soms klein, vaak zelfs zonder dat diegene zelf in de gaten heeft wat hem of haar zo bijzonder maakt. In de theatervoorstelling Zomaargasten staan deze verhalen centraal. Theatermakers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn richten hun podium in als provisorische talkshowstudio, waarin steeds een andere nietsvermoedende bezoeker wordt geïnterviewd over zijn of haar toekomst en geschiedenis, dromen en ambities, de reden waarom hij of zij ‘s ochtends het bed uit komt. Ondertussen wordt ter plekke gecreëerd beeldmateriaal direct op grote schermen geprojecteerd, waardoor in twintig minuten de show van iemands leven ontstaat. Een ontwapenend portret van een toevallige voorbijganger, soms ontroerend, soms hilarisch, maar altijd met als doel te laten zien wat deze ene persoon tot zo’n uniek mens maakt.

Een monumentje voor de gewone mens, die heus niet zomaar iemand is.

Zomaargasten speelde inmiddels in theaters, in winkelpanden, op scholen, bij congressen en op festivals in Nederland én Zuid-Afrika. In totaal luisterden zo ruim 10.000 bezoekers naar de verhalen van meer dan 400 volstrekt onbekenden, zoals een beddenverkoper, een gepensioneerde stratenmaker, een directeur van een woningbouwcorporatie, een tantramasseuse én Gerda uit Houten.

Info

5 oktober, 2019 11:00 - 18:00
Locatie: Museum Hilversum
Toegangsprijs:

Gratis

Other