Xperience Day

Zondag 06 oktober 2024 - 10:00 - 18:00

Op zondag 6 oktober 2024 staat het Mediapark en Beeld & Geluid open voor het grote publiek. Beleef de magie van Media! Naast een kijkje achter de schermen in de studio’s laten we de bezoeker echt ervaren wat het betekent om mediamaker te zijn.

Ook dit jaar zetten we de deuren van het Mediapark weer letterlijk open. Bezoek de studio’s, neem een kijkje op het NOS journaal plein of stap in de wereld van Omroep MAX. Op het Joop van den Endeplein zal weer ruimte zijn voor een groot podium waar diverse optredens zijn van alle deelnemende omroepen.

Naast een studiotour zijn er allerlei lezingen en workshops te volgen die van jou een echte mediamaker maken

Gaming & E-Sports
In Beeld & Geluid hebben we dit jaar een programma dat volledig in het teken staat van Gamen! Er zijn verschillende competities met leuke casual games waar toffe prijzen te winnen zijn. Kom kijken bij de competities in onze bioscoopzaal of ga zelf lekker gamen op 1 van de vele game installaties. Speel, maak, kijk en leer alles over gaming en E-sports. Dit programma is in samenwerking met H20 en GO!Gaming opgezet. 

Workshops & Lezingen
Ook een inhoudelijke component mag niet ontbreken. Er worden diverse lezingen en workshops georganiseerd over het hele Media Park. Denk aan een workshop bij Game design, nieuwslezen, camerawerk en radio maken. Professionals uit de industrie geven een breed scala aan masterclasses.

 

Beeld & Geluid Mediamuseum
Het Mediamuseum van Beeld & Geluid verlaagd speciaal voor de Xperience Days de entreeprijs zodat je voor een kleine prijs het museum kan bezoeken. Naast de vaste opstelling is vanaf het weekend van 5 & 6 oktober een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te bezoeken die we samen met Power Unlimited opzetten. Tijdens de tentoonstelling expeditie gamewereld duik je volledig in gamewerelden en hoe deze zijn opgezet. Een prachtige aanvulling op de zone spelen van het Mediamuseum.


Kortom, kom op zondag 6 oktober naar Hilversum en dompel je onder in de wereld van media.

Bekijk hier de aftermovie van de Xperience Days 2023

Info

Zondag 6 oktober 2024 10:00 - 18:00
Locatie: Media Park
Toegangsprijs:

Gratis
Aanmelden is wel verplicht

Xperience Day

Ervaar de magie van de media-industrie tijdens de Dutch Media Week Xperience day. Krijg een kijkje achter de schermen van TV producties, volg diverse workshops en lezingen zoals game design of nieuws presenteren. Doe mee aan game activiteiten, lees van een echte autocue of breng een bezoekje aan het Mediamuseum van Beeld & Geluid. Dit is het event dat je in aanraking brengt met de media-industrie.