VR GALERIE HILVERSUM

05 oktober, 2019 - 11:00 - 17:00
Kunstenaarsvereniging GSA exposeert tijdens Dutch Media Week 

Tijdens Dutch Media Week zal Galerie Hilversum haar eerste virtuele expositie aan Hilversum tonen. Met een 3D-bril loopt de bezoeker een virtuele museumruimte binnen waar meer dan 50 kunstwerken te zien zijn. Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de eerste virtuele tentoonstelling in zijn soort. In het weekend van 5 en 6 oktober te vinden naast het Filmtheater Hilversum.

Galerie Hilversum is ontstaan vanuit GSA, met als doel mensen te raken, te inspireren en te verrassen.

GSA Het Gooisch Scheppend Ambacht werd op 13 mei 1949 opgericht. 65 Keramisten, handwevers, leerbewerkers, edelsmeden en houtbewerkers hadden zich aangesloten bij de nieuwe Gooise kunstvereniging. De Hilversumse burgemeester Van Hellenberg Hubar ondersteunde het initiatief van harte en stelde de burgerzaal beschikbaar voor de eerste tentoonstelling. Kunstenares Hil Andringa was de drijvende kracht achter het GSA. Vanuit het GSA is Galerie Hilversum gestart. Regelmatig exposeren de leden met gemeenschappelijke thema’s. Galerie Hilversum wil vernieuwen, verrassen en boeien. Vandaar deze opstap naar de virtuele wereld voor de kunst.

In samenwerking met Marcel Geraeds van Sololux en Vincent van der Geest, lid van de vereniging, is deze expositiemethode ontwikkeld. Zo kan op een attractieve manier op een klein oppervlak een volledige expositie neergezet worden. Het project is nog volop in ontwikkeling en tijdens Dutch Media Week zal een Pilot-versie getoond gaan worden. GSA verwacht in het eerste kwartaal van 2020 een definitieve versie te kunnen tonen waarin alle objecten 3D te zien zijn. Dat gaat zo ver dat de lijst van het schilderij gevoelsmatig aanraakbaar is.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Hilversum en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Info

5 oktober, 2019 6 oktober, 2019 11:00 - 17:00
Locatie: Filmtheater Hilversum
Toegangsprijs:

Gratis

Other