Uitreiking Media Diamant

Woensdag 06 oktober 2021 - 17:00 - 18:00

De Media Diamant is dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van radio, televisie en internet. Dit jaar wordt de Media Diamant tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan Leidinggevend Cameraman Ivo Palmen.

Ivo Palmen (1958, Geleen) begon zijn carriere bij de ziekenomroep OMC. Hij studeerde af als docent Nederlands en Engels bij de Katholieke Lerarenopleiding Sittard (KLS). Echter, bij de audiovisuele dienst van deze KLS raakte hij besmet met het videovirus. In 1987 begon Ivo aan een opleiding bij het vermaarde ‘Santbergen’ waarna hij in 1988 bij de NOS in dienst kwam als cameraman. Kort hierna werd dat het NOB, later DutchView en tegenwoordig internationaal bekend als NEP. Hij werkte mee aan vele honderden programma’s waaronder jarenlang Het Prinsengrachtconcert, The Passion, The Voice of Holland en De Wereld Draait Door. Ook bij vele opera- en balletvoorstellingen leidde hij de cameraploeg en eerder dit jaar was hij Eerste Cameraman bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Een greep uit het juryrapport:
“Ivo blinkt als 1e cameraman al tientallen jaren uit door tomeloze inzet, geweldig vakmanschap, echte passie en duidelijk aantoonbaar talent; de vier basis-eigenschappen waarop deze onderscheiding is gebaseerd. De Nederlandse top van presentatoren, producenten en regisseurs geniet dagelijks van zijn diensten als 1e cameraman en zijn inzet tijdens onder meer het Eurovisie Songfestival in Ahoy, de kroon op zijn werk dit jaar.” Het juryrapport vermeld verder: “Na vele jaren werkzaam te zijn voor en achter de schermen van de Nederlandse televisie is Ivo persoonlijk geliefd en populair bij al zijn directe collega’s. Dit alles doet hem zonder twijfel recht geven op een eindeloze aanwezigheid op het Media Park in Hilversum.”

Kom dus tijdens het Dutch Media Week Café kijken bij deze bijzondere uitreiking.

Dit event is alleen fysiek te bezoeken.
Kom langs, maar vol = vol!

Info

Woensdag 6 oktober 2021 17:00 - 18:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Coronatoegangsbewijs: ja