Talkshow Business in media ‘Data & Media’

Dinsdag 05 oktober 2021 - 12:00 - 13:00

Er zit business in media: hoe kun je met media je business laten groeien? En hoe ziet de business van media eruit? 

Deze business talkshow is gericht op opdrachtgevers van marketing, communicatie en mediaproductie, professionals uit de media-industrie en iedereen die is geïnteresseerd in de zakelijke kant van media en de mediabusiness.

Op basis van het thema van de dag interviewt Humberto Tan interessante ondernemers, topmanagers en experts van zeer uiteenlopende media- en media gerelateerde bedrijven. 

Vanuit zijn oprechte interesse en zakelijke nieuwsgierigheid praat hij met zijn gasten over de laatste ontwikkelingen en trends. Ook wil hij meer weten over hun bedrijf, proposities en hoe ze opdrachtgevers ondersteunen bij hun communicatie- en media-productie. Daarbij gaat hij op zoek naar de bijzondere verhalen, onontdekte pareltjes, indrukwekkende cases en de vaak verrassende oplossingen die zijn gasten te bieden hebben.

Nu media steeds meer online en digitaal gaan, wordt ook in de media de rol van data, ai en algoritmes steeds belangrijker. We produceren en consumeren media via de internet en de cloud. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat die cloud ergens staat. Voor al die digitale en sociale media zijn datacenters, connectivity en de digitale infrastructuur essentieel. Maar ook bij de productie en distributie van ‘oude media’ zoals tv en print schuilt een digitale wereld. En wat gebeurt er eigenlijk precies in de datacenters? Wat is hun rol bij de digitalisering van de media en de maatschappij. Welke nieuwe mogelijkheden ontstaan er dankzij al die ontwikkelingen op het gebied van data? Onze gasten vertellen over de rol van data in de mediabranche. Ze vertellen over de verborgen wereld van de datacenters en presenteren bijzondere mogelijkheden en toepassingen die dankzij data inmiddels mogelijk zijn, en wat er op dat vlak nog staat te gebeuren.

Gasten:

Enrico de Boer, Sales & Marketing Director Interxion. Datacenter-bedrijf Interxion heeft datacenters over de hele wereld en levert een belangrijk stuk van de digitale infrastructuur.  Mediabedrijven maken steeds meer gebruik van internet, data en de cloud. Wat is het geheim achter die datacenters, wat gebeurt daar en welke rol spelen ze in de mediasector? 

Carel Begeer, CEO iVent Mobile. Hoe een bedrijf uit Laren er onder andere voor zorgt dat NBA-basketballers vanuit hun eigen prive-vliegtuig overal ter wereld kunnen internetten en hun social media kunnen managen. En wat daarbij komt kijken. 

Thomas Engel, Media & Tech-ondernemer. Hij was al heel vroeg actief met mobiele apps en videostreaming. Zijn bedrijf The Capitals werd vervolgens onderdeel van het team dat de streamingdiensten van Disney ontwikkelde. Welke rol speelde dit Nederlandse bedrijf bij het ontwikkelen van de wereldwijde streamingdiensten van Disney? En welke ontwikkelingen en features zitten er binnenkort aan te komen?

Richard van Hooijdonk, Trendwatcher & Futurist. Hij schetst een inspirerend beeld van de toekomst. Over de verbazingwekkende toepassingen die er dankzij de mogelijkheden van digitalisering, data, ai en virtual reality aankomen. Hij laat zien dat de toekomst dichterbij is dan je denkt en hoe de digitalisering een steeds grotere rol gaat spelen in de maatschappij en het bedrijfsleven.

Deze talkshow is fysiek te bezoeken. Meld je gratis aan, zodat je zeker bent van een plek. 

Info

Dinsdag 5 oktober 2021 12:00 - 13:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Coronatoegangsbewijs: ja