Songfestival Xperience

Vrijdag 01 oktober 2021 - 12:00 - 15:00

Wat komt er kijken bij de organisatie van een programma waar wereldwijd maar liefst 183 miljoen mensen naar keken? Zelf achter de Songfestival presentatiedesk plaatsnemen of de spectaculaire finale-outfits van Nikkie, Chantal, Edsilia en Jan van dichtbij bekijken? Pop-up expositie de Songfestival Xperience van Dutch Media Week neemt je mee in de totstandkoming van dit enorme mediaspektakel.

De Songfestival Xperience is een belevenis waar je ogen en oren tekort komt. Bezoekers worden meegenomen langs alle facetten van de grootste mediaproductie uit 70 jaar televisiegeschiedenis. Van het ontstaan en de geschiedenis van het Songfestival tot de speciale innovaties op het gebied van camera, decor en augmented reality die Nederland introduceerde tijdens de jaren dat ons land het evenement organiseerde.

Finalekleding presentatoren
Tijdens de expo zijn onder andere de gouden finalejurk van Chantal Janzen, ontworpen door David Laport, de bijzondere finale-outfit van Edsilia Rombley ontworpen door Tess van Zalinge, de schitterende paarse jurk van Nikkie de Jager, ontworpen door Edwin Oudshoorn, en het pak van Jan Smit van Oger te zien. Daarnaast zijn diverse objecten zoals het programmaboekje, ontwerpen voor decor, licht en geluid én de bokaalkoffer die de Italiaanse winnaar Måneskin destijds is vergeten. Bovendien kunnen bezoekers zelf plaatsnemen achter de presentatiedesk waar in mei nog de ‘douze points’ bekend werden gemaakt.

Nederlandse invloeden
Het Eurovisie Songfestival 2021 was de 65e editie van dit jaarlijkse mediaspektakel. In al deze jaren heeft Nederland maar liefst 61 keer deelgenomen, waarbij ons land 5 keer tot winnaar werd uitgeroepen. In de edities waar Nederland verantwoordelijk was voor de organisatie zijn steeds unieke elementen toegevoegd die nog tot op de dag van vandaag onderdeel zijn van deze spectaculaire show. Zo is Nederland bijvoorbeeld de bedenker van de Green Room, het bewegende decor en de korte promotiefilmpjes (‘ansichtkaarten’) waarin landen zich voorstellen. Innovaties waar uiteraard ook tijdens de Songfestival Xperience wordt stilgestaan.

De Songfestival Xperience is gratis te bezoeken op de Gooische Brink in Hilversum.

Info

Vrijdag 1 oktober 2021 12:00 - 15:00
Locatie: Gooische Brink
Gooische Brink
Lin-gerie Gooische Brink, Kerkstraat 63-29, Hilversum, Nederland

Bekijk de route