‘Samen is leuker’ – aanpak eenzaamheid in Hilversum

Maandag 04 oktober 2021 - 11:00 - 12:00

1 oktober start de Week tegen Eenzaamheid. Een landelijk initiatief waaraan ook in Hilversum verschillende initiatieven deelnemen. Maar wat is eenzaamheid precies? En wanneer is eenzaamheid een probleem? In deze talkshow ‘Samen is leuker’ zoomen we in op de aanpak van eenzaamheid in de gemeente Hilversum. Wat voor initiatieven zijn er al en vooral: wat kunnen we nog ontplooien om eenzaamheid gezamenlijk te bestrijden?

Aanpak eenzaamheid
Samenwerkingen tussen bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen kunnen bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Iedereen die eenzaamheid kan signaleren in Hilversum, zou een rol kunnen pakken in het bestrijden ervan. Zo is dit programma dus ook uitermate geschikt voor zorg- en welzijnsorganisaties, supermarktketens, banken, sportkoepels en verenigingen, musea, vervoersbedrijven, serviceclubs, de woonsector etc.

Talkshow
Aan tafel in de studio verantwoordelijk wethouder Karin Walters over hoe Hilversum ervoor staat. CDA-fractielid Gerben van Voorden diende eerder al moties in over eenzaamheid en heeft zich verdiept in het thema. Verschillende Hilversumse ondernemers schuiven aan tafel om hun signalerende rol te bespreken. Projectcoördinator Katinka Boot vertelt over ‘Samen is leuker’ in Hilversum en Krista Peeters vertelt over haar ervaringen als verantwoordelijke voor de aanpak eenzaamheid in buurgemeente Baarn. Het programma wordt gepresenteerd door Kevin van den Berg.

Dit evenement is fysiek te bezoeken. Kom langs, vol=vol!

Info

Maandag 4 oktober 2021 11:00 - 12:00
Locatie: Beeld & Geluid