Remix Fest

Woensdag 05 oktober 2022 - 10:00 - 17:00

Remix Fest geeft studenten van alle film- en kunstacademies praktische inzichten, inspirerende voorbeelden en onderzoekende vergezichten. Wat biedt een audiovisueel archief voor mogelijkheden voor de creatieve praktijk? Op het programma: keynote speech, colleges, workshops, pitches en exposities van werk van studenten. Alles komt aan bod: auteursrecht, research, data stories en heel veel heldere voorbeelden. Remix Fest vindt plaats op woensdag 5 oktober in Beeld & Geluid (Mediapark, Hilversum) en is gericht op alle studenten van film- en kunstacademies, van alle leerjaren. Ook studieleiders en -coördinatoren zijn welkom.
Neem als je met een groep wilt komen contact op met Kris Petrasova

 

Programma

Keynote: Rossella Biscotti
De gerenommeerde, Italiaanse beeldend kunstenaar Rossella Biscotti gaat in haar keynote in op de grote rol van archieven bij haar artistiek onderzoek.
Het werk van Rossella Biscotti (1978) vertoont raakvlakken met beeldhouwwerk, performances, geluid en film. Ze onderzoekt en reconstrueert sociale en politieke momenten uit de recente geschiedenis en zet daarbij vaak de subjectiviteit en ervaringen van individuen tegenover het geweld van geïnstitutionaliseerde systemen.
Haar werken zijn het resultaat van uitgebreide onderzoeksprocessen, conceptuele opgravingen, persoonlijke ontmoetingen, interdisciplinaire samenwerkingen en de subtiele bevraging van locaties en verhalen. 

College Auteursrecht
Twee juridische medewerkers van Beeld & Geluid, Maartje Hülsenbeck en Dennis Hekker, gaan in op de voorbeelden van archiefonderzoek en hergebruik uit de keynote van Rossella Biscotti. Aansluitend zijn zij beschikbaar voor jullie vragen over auteursrecht.

College Research & Data
Hoe zet je je research op en welke tools heeft Beeld & Geluid daarvoor ter beschikking? 

 • Filmmaker Pim Zwier (O, Collecting Eggs Despite the Times) heeft veel ervaring met het werken met archieven. Hij vertelt hoe je je research opzet en hoe je toegang tot het archief van Beeld & Geluid verkrijgt.
 • Beeld & Geluid-medewerker Willemien Sanders vertelt over data research, data stories en hoe de tool MediaSuite je daarbij behulpzaam kan zijn.   
 • Aansluitend op dit college is er een doorlopende sessie over de toegang tot het archief via de portal DAAN. Ook is er een workshop over hoe je verhalen vertelt met en uit data. 

 

Showcases
Verschillende showcases over samenwerkingen met Beeld & Geluid: 

 • Makers van St.Joost, Minerva, CampusDoc en XR Lab presenteren hun werk dat gemaakt is, in samenwerking met Beeld & Geluid
 • Rietveld TV: de maandelijks televisieshow van de Gerrit Rietveld Academie. 
 • Lancering van Archive Working Group: het eerste mastertraject in Nederland voor artistic research, archief en found footage. 

 

Workshops
In verschillende workshops kan je meer de praktijk induiken: 

 • Samen met researchers van Beeld & Geluid zelf zoeken in het archief
 • Beeldend kunstenaar Irina Birger vertelt over haar werk, waarin persoonlijk archiefonderzoek een belangrijke rol speelt.
 • Mini-workshop van Radical Data Project (Jo Kroese en Rayén Mitrovich) over het verhalen vertellen met data
 • In Beeld & Geluid staat de tape recorder demo Disintegrated Archive Loops, in een presentatie meer over hergebruik van analoge apparaten
 • Thunderboom Records zal vertellen over de samenwerking met Beeld & Geluid: WAIVE en Pitched project. Tijdens de borrel aan het einde van het programma zullen dj’s met WAIVE aan de slag gaan in het cafe.

Vragen over Remix Fest? Mail Kris Petrasova 

Info

Woensdag 5 oktober 2022 10:00 - 17:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

7,50

Partners

Talent Days

DONDERDAG & VRIJDAG POWERED BY PROVINCIE NOORD-HOLLAND. Goed onderwijs is de fundering van onze maatschappij. Tijdens de Talent & Onderwijs dag zetten wij studenten en jonge professionals in het zonnetje. Van BM Mediatalent van het jaar tot matchmaking sessies tussen bedrijven en studenten.