Arbeidsmarkt en talent in de creatieve industrie

10 oktober, 2019 - 13:00 - 16:00

Talent: wie zijn ze en waar vind je ze?

Op 10 oktober vindt het seminar ‘Talent in de Creatieve Industrie’ plaats. Het gaat goed met de economie, wat betekent dat organisaties groeien. Er is ruimte voor nieuw personeel, nieuw talent. De creatieve industrie is geen uitzondering: ook wij willen graag nieuw talent aantrekken. Maar wie is dat nieuwe talent dan? En waar vind je ze?

Sneak preview: Monitor Creatieve Industrie 2019

In dit seminar worden de eerste resultaten van de Monitor Creatieve Industrie 2019 gepresenteerd. Welke sectoren en steden groeien en waar zitten de nieuwe bedrijfstakken? In welke industrieën vind je creatieven, naast de creatieve industrie? In samenwerking met het CBS is er een nieuw en vergelijkend overzicht gemaakt.

Uitstroomanalyse

Talenten worden opgeleid en stromen na de opleidingen uit. Maar waar komen ze terecht? De Hogeschool Rotterdam heeft een uitstroomanalyse gedaan op basis van LinkedIn en deelt de resultaten van dit onderzoek en de gehanteerde methode.

Tot slot worden de carrièremogelijkheden op MBO, HBO en WO niveau met elkaar vergeleken. Heb je betere kansen in de creatieve industrie als je breder opgeleid bent of juist met specifieke vaardigheden voor een bepaald beroep? Of maakt dit helemaal niks uit en is met de inzet van je talent alles mogelijk?

Programma:

12.30 Inloop met lunch
13.00 Aanvang programma:
-Presentatie Monitor Creatieve Industrie door onderzoeker Olaf Koops
-Keynote speech door Kevin de Randamie
-Uitstroomanalyse door lector Paul Rutten
-Talenten van de toekomst: breed, smal of T-shaped opgeleid, door Mir Wermuth
16.00 Afsluiting

Info

10 oktober, 2019 13:00 - 16:00
Locatie: Media Park
Toegangsprijs:

Gratis

Other