Popster van de toekomst

Maandag 03 oktober 2022 - 12:00 - 13:00

Een wereld waarin de grootste hits gemaakt worden door artiesten die volledig digitaal zijn ontwikkeld: het is mogelijk! Op maandag 3 oktober om 12:00 uur presenteert Beeld & Geluid de talkshow ‘Popster van de Toekomst’.

Tijdens deze talkshow zijn de makers van Thunderboom Records Joost de Boo en Maxi Tiel uitgenodigd om te vertellen over hun virtual artiesten, Fi en TWY. Ze vertellen ook over hun project WAIVE, in samenwerking met Beeld & Geluid, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om nieuwe muzieksamples te maken op basis van het audio-archief en nieuwe computerontwikkelingen.
Daarnaast is Cécile van Wijnsberge te gast, zij is muziekrecensent bij NRC Dagblad en 3FM. Cécile geeft haar blik op de veranderingen in de muziekwereld, mede als gevolg van de komst van virtuele popartiesten. 

Ook spreekt Hendrik Vincent Koops (Senior Data Scientist bij RTL), hij is AI onderzoeker en componist. Hij werkt als senior data analist bij RTL Nederland. Tevens is hij nauw betrokken bij het AI songfestival. Dit jaar werd het voor de derde keer georganiseerd.

Kom langs en ontdek de toekomst van de popcultuur! 

Heb je nog eventuele vragen, dan kan je die stellen aan programma@beeldengeluid.nl

Info

Maandag 3 oktober 2022 12:00 - 13:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis Livestream