Podcasten voor beginners

05 oktober, 2019 - 13:30 - 15:00

Wil je starten met het luisteren naar podcasts, maar weet je niet precies hoe en waar je naar kunt luisteren? Prijswinnend podcastmaker Simon Heijmans legt je uit hoe je een goede start maakt. Tijdens deze talkshow laat hij fragmenten horen uit zijn eigen bejubelde serie ‘De brand in het landhuis’ en bespreekt hij met andere podcastliefhebbers de beste Nederlandstalige podcasts van dit moment. Een inspirerende podcast-luistersessie die je niet mag missen!

Zijn gasten, Stan Putman en Mijke van Wijk, zijn podcastliefhebbers pur sang. Stan Putman is de podcast-recensent van de Volkskrant en een van de makers van ‘VINK’, dé podcastgids van Nederland.  Mijke van Wijk is radiojournaliste en maker van de veelbesproken podcast ‘Tante Jos’, een podcast over haar oudtante en verzetsheldin Jos Gemmeke.

Simon Heijmans (1989) is acteur en theatermaker. Begin 2019 maakt hij de podcast ‘De brand in het landhuis’ voor NPO radio 1 en de NTR. De podcast buigt zich over markante bewoner van zijn geboortedorp Vught, Ewald Marggraff, en de brand in diens landhuis Zionsburg. De podcast kon rekenen op lovende kritieken, werd door een recordaantal mensen beluisterd en won in juni de award voor ‘Beste Podcast van Nederland’.

Dit programma is ontwikkeld door Beeld en Geluid i.s.m. Bibliotheek Hilversum en is onderdeel van de activiteiten van de Dutch Media Week en de viering van 100 Jaar Radio. 

Info

5 oktober, 2019 13:30 - 15:00
Locatie: Filmtheater Hilversum
Toegangsprijs:

€2,50 inclusief een koffie naar keuze

Other