Online Radio Day

09 oktober, 2019 - 12:00 - 16:00

Het radiolandschap is volop in beweging!

Zo is online radio luisteren sterk in populariteit gestegen, komen er steeds meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks.

Voorafgaand aan de feestelijke Online Radio Award-show wordt er op 9 oktober gestart met de Online Radio Day in Beeld en Geluid Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting. Belangrijke thema’s worden besproken, waaronder ‘Hoe kun je met online radio meer bereik genereren?’, ‘Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?

Al vanaf 12 uur start het programma met podcastsworkshops voor scholieren onder leiding van Radiocoach Pierre Papa en jongerenmerk ZTACK. Voormalig TMF VJ en radiomaakster Fabienne de Vries zal het Online Radio Day-congres presenteren. Zij zal de diverse sessies met online radiomakers, mediaspecialisten en podcastmakers hosten.

Sprekers Online Radio Day-congres

Sprekers tijdens het congres zijn onder meer mediaspecialist Elger van der Wel, cabaretier/ columnist Vincent Bijlo en radiomaker Arjan Snijders. Een belangrijk thema tijdens het congres is ‘geld verdienen met online radio en podcasts’. Albert Heijn, KLM, TMG en JUKE (Talpa) vertellen over hun audiostrategie. Op de Online Radio Day worden ook de resultaten bekend gemaakt van het Online Radio en Podcast Onderzoek 2019. Het congres wordt afgesloten met een expertsessie over verdienmodellen voor online radio en podcast met onder andere Evert Bronkhorst (radiospecialist bij mediabureau VIZEUM), David Achter de Molen (podcastproducer voor onder andere Netflix, AD, Sony en Tivoli) en Tim de Gier (Dag en Nacht Media).

Online Radio Awards 2019

De Online Radio Day wordt spectaculair afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards  2019. De award voor het beste radiostation wordt dit jaar uitgereikt door radio-icoon en Marconi Oeuvre Award- winnaar Willem van Kooten. De Online Radio Ambassadeur 2019 wordt bekend gemaakt door de huidige ambassadeur Michiel Veenstra.

New Business Radio maakt de gehele middag live radio en doet verslag van het event met o.a. Rick van Velthuysen, Martine Hauwert, Jasper Leegwater en Barry Brand.

Tot 15 september kan er op onlineradioawards.nl gestemd worden op het beste online station, podcast en presentator van 2019.

Info

9 oktober, 2019 12:00 - 16:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

Het congres en de awardshow zijn na aanmelding gratis toegankelijk.

Other