Media Night

10 oktober, 2019 - 17:00 - 23:00

Het tofste feestje voor jonge creatieve mensen

Kom voor een flinke dosis inspiratie naar de gratis Media Night in Beeld en Geluid! Met cocktails, dj en vooral veel nieuw, spannend werk van mediamakers. Een bomvolle avond die jouw verbeelding een boost geeft. Ontmoet andere makers en laat je vooral verrassen.

Het programma in vogelvlucht:

    • RE:VIVE invites: ambient-producer Jonny Nash (labelbaas van Melody As Truth) speelt live zijn score onder de hallucinerende documentaire Sky over Holland (1967, Gouden Palm in Cannes, Oscar Nominatie) van John Fernhout.
    • Mediamakers Oana Clitan, Donna Verheijden en Guy Königstein vertellen hoe zij voor het project Open Archief uit digitale collecties nieuwe vernieuwende verhalen halen.
    • Twee van de teams die deelnamen aan de grensverleggende masterclass Sandberg@Mediapark laten zien hoe zij tot nieuwe, opwindende mediavormen kwamen. 
    • De hele week kan je in Beeld en Geluid zien hoe filmmaker Lotte Akse, animator Iris Frankhuizen en grafisch ontwerper Auke Triesschijn voor Makers over de Vloer in een tijdelijke werkplaats de archiefcollectie hergebruiken voor nieuwe verhalen. Beelden en geluiden uit de haast eindeloze archieven verwerken zij tot nieuw, persoonlijk werk. Tijdens de Media Night presenteren zij hun creaties.
    • Kijk en ervaar een aantal boeiende, interactieve VR- en 360- producties die Richard Schut van 48 Hour Film Project met een aantal teams in korte tijd heeft gerealiseerd.  
    • Nieuwsgierig naar hoe de depots van Beeld en Geluid eruit zien? Dan is dit je kans. Daal met de Night Tours af naar de schatkamers vol mediageschiedenis. Je zal versteld staan.
    • Ervaar vooral ook de verschillende installaties die verspreid door Beeld en Geluid staan opgesteld. Heb je bijvoorbeeld zin in een een culinair experiment? De chatrobot van Eat | Tech | Kitchen vertaalt toekomstdromen naar nieuwe tafelrituelen en gerechten. Tijdens de Media Night kan je een performance bijwonen van de makers, Klasien van de Zandschulp en Emilie Baltz. Een andere installatie is Hertzian Landscapes van Richard Vijgen. Afhankelijk van je positie in de ruimte zie je een deel van de honderden signalen die samen het radiospectrum vormen: van FM en mobiele telefoons tot aan weersatellieten en medische implantaten.

   En heb je tenslotte een ontembare behoefte om direct zelf aan de slag te gaan?

    •  RE:VIVE heeft samples gemaakt van originele en bewerkte geluiden uit het Beeld en Geluid- archief. En daar kan jij mee stoeien en zo compleet nieuwe tracks maken. Leef je uit!
    • Radio bestaat 100 jaar en de hele Dutch Media Week laten we kinderen in de Radiofabriek kennismaken met dit wondere medium. Vanavond speciaal open voor iedereen. Ga je gang: maak radio!

   De middag voorafgaand aan de Media Night is er een speciaal programma met onder andere matchmaking-sessies en een clinic. Daarvoor moet je je even aanmelden en/of er wordt voor geselecteerd. Zoals:

Info

10 oktober, 2019 17:00 - 23:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

Toegang gratis, geen aanmelding nodig

Other