Media Night

10 oktober, 2019 - 17:00 - 23:00

Het tofste feestje voor jonge creatieve mensen

Kom voor een flinke dosis inspiratie naar de gratis Media Night in Beeld en Geluid! Met cocktails, dj en vooral veel nieuw, spannend werk van mediamakers. Een bomvolle avond die jouw verbeelding een boost geeft. Ontmoet andere makers en laat je vooral verrassen.

Het programma in vogelvlucht:

  • Kijk én luister naar de hallucinerende documentaire Sky over Holland uit 1967 (Gouden Palm in Cannes) van John Fernhout waar de Schotse ambient-producer Jonny Nash nieuwe muziek bij heeft gecomponeerd. 
  • Mediamakers Oana Clitan, Donna Verheijden en Guy Königstein vertellen hoe zij voor het project Open Archief uit digitale collecties nieuwe vernieuwende verhalen halen.
  • Twee van de teams die deelnamen aan de grensverleggende masterclass Sandberg@Mediapark laten zien hoe zij tot nieuwe, opwindende mediavormen kwamen. 
  • De hele week kan je in Beeld en Geluid zien hoe filmmaker Lotte Akse, animator Iris Frankhuizen en grafisch ontwerper Auke Triesschijn voor Makers over de Vloer in een tijdelijke werkplaats de archiefcollectie hergebruiken voor nieuwe verhalen. Beelden en geluiden uit de haast eindeloze archieven verwerken zij tot nieuw, persoonlijk werk. Tijdens de Media Night presenteren zij hun creaties.
  • Eerder tijdens Dutch Media Week gingen aangemelde teams de 48H Virtual Reality Challenge aan om in twee etmalen VR-films te maken, van idee tot complete productie. Vanavond zie je de resultaten én maakt de jury bekend wie de winnaar is. 
  • Nieuwsgierig naar hoe de depots van Beeld en Geluid eruit zien? Dan is dit je kans. Daal met de Night Tours af naar de schatkamers vol mediageschiedenis. Je zal versteld staan.
  • Ervaar vooral ook de verschillende installaties die verspreid door Beeld en Geluid staan opgesteld. Heb je bijvoorbeeld zin in een een culinair experiment? De chatrobot van Eat | Tech | Kitchen vertaalt toekomstdromen naar nieuwe tafelrituelen en gerechten. Tijdens de Media Night kan je een performance bijwonen van de makers, Klasien van de Zandschulp en Emilie Baltz. Een andere installatie is Hertzian Landscapes van Richard Vijgen. Afhankelijk van je positie in de ruimte zie je een deel van de honderden signalen die samen het radiospectrum vormen: van FM en mobiele telefoons tot aan weersatellieten en medische implantaten. 
  • En heb je tenslotte een ontembare behoefte om direct zelf aan de slag te gaan?  RE:VIVE heeft samples gemaakt van originele en bewerkte geluiden uit het Beeld en Geluid- archief. En daar kan jij mee stoeien en zo compleet nieuwe tracks maken. Leef je uit!

 

De middag voorafgaand aan de Media Night is er een speciaal programma met onder andere matchmaking-sessies en een clinic. Daarvoor moet je je even aanmelden en/of er wordt voor geselecteerd. Zoals:

 

Ook op donderdag 10 oktober:

Donderdagmiddag 10 oktober duiken dj’s van het online radiostation Red Light Radio in de enorme platencollectie van Beeld en Geluid. Luister en kijk van 14.00 tot 17.00 uur naar de live-uitzending vanuit het depot. Of kijk – als je in de buurt van het Media Park bent – mee op het grote scherm in het atrium van Beeld en Geluid.  

Info

10 oktober, 2019 17:00 - 23:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

Toegang gratis, geen aanmelding nodig

Other