Mediacollege menselijkheid in een wereld vol technologie

Woensdag 06 oktober 2021 - 19:00 - 20:00

Hoe kan technologie aan een menselijke samenleving bijdragen? En wat verstaan we eigenlijk onder menselijkheid en hoe wordt deze door technologie beïnvloed?

Aan de hand van het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche en Boeddha staan Hans Schnitzler, filosoof, en Remco Pijpers, specialist jeugd en media, stil bij de technologische uitdagingen en de gevolgen ervan voor de menselijkheid. Welke hoopvolle perspectieven bieden deze denkers voor een leven waarin technologie dienstbaar is aan de mens, in plaats van andersom?

In oktober komt het nieuwe boek ‘Wij Nihilisten’ van Hans Schnitzler uit. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn diensten als WhatsApp, Instagram, SnapChat of de ‘cloud’ niet meer weg te denken en heeft er een collectieve digitale bekering plaatsgevonden die onze levens rigoureus veranderd heeft. In zijn boek kijkt Schnitzler naar deze elite van tech-entrepeneurs, die er in zeer korte tijd in geslaagd is om mens en maatschappij te domineren.

In het programma Mediacolleges komen mediamakers en – wetenschappers aan het woord. Ze laten hun licht schijnen op ontwikkelingen en veranderingen die plaats vinden in onze (media) maatschappij.

Dit mediacollege is fysiek te bezoeken. Kom langs! Vol = vol

Info

Woensdag 6 oktober 2021 19:00 - 20:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Coronatoegangsbewijs: ja, bij fysiek bezoek