LIVE Hoorspel door Bert Scholten

Donderdag 07 oktober 2021 - 19:00 - 19:20

Hoe herinner je je een landschap dat er in de toekomst niet meer is? Een muzikaal hoorspel van kunstenaar en troubadour Bert Scholten over iemand die op een groot houtvlot stroomafwaarts drijft, langs herinneringen en gebruiken die in het landschap plaatsvinden. Een reisverslag door Nederland op basis van archiefmateriaal van Beeld en Geluid.

Bert Scholten (1988) wordt regelmatig een hedendaagse troubadour genoemd. Zijn liederen en radiostukken vinden hun oorsprong in lokale vertellingen of nieuwsberichten, veelal uit het noorden van Nederland. Scholten onderzoekt de herkomst van deze verhalen en traceert de verschillende versies die er vaak van bestaan. In 2018-2019 was hij resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Zijn VPRO-podcast Niks was minder waar (2018) ging over toevallige helden. In 2015 kwam zijn muziekdebuut Figuratieve popmuziek uit, opgevolgd door de LP Fysieke biografieën. Hij toonde onder andere werk op The Performance Show, Art Rotterdam; Museum Valkhof, Nijmegen; Tent, Rotterdam; Spring Performance Festival, Amsterdam en Oorzaken Festival 2019.

Het hoorspel werd voor het eerst gemaakt in de vorm van een audiotour voor internationaal podcastfestival Oorzaken en is mede mogelijk gemaakt door Beeld en Geluid.

Info

Donderdag 7 oktober 2021 19:00 - 19:20
Locatie: Gooische Brink
Gooische Brink
Lin-gerie Gooische Brink, Kerkstraat 63-29, Hilversum, Nederland

Bekijk de route