Kick-off Media in Vrijheid

Maandag 05 oktober 2020 - 10:30 - 11:15

Op 5 oktober is de kick-off van ‘Media in vrijheid’, een week vol gratis workshops voor Hilversumse groepen 7/8.

In het maken van media is vrijheid onmisbaar; met media wordt vrijheid bevochten, onderhouden en gevierd. Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens ‘Media in vrijheid’, een feestweek vol gratis workshops voor groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen.

Kick-off
Conservator Jop Euwijk van Beeld en Geluid, expert op het gebied van spotprenten, geeft op maandagochtend de aftrap van de week met een interactieve presentatie (inclusief quiz) over het maken van spotprenten als verzet tegen de heersende macht en hoe beeld een verhaal vertelt. Hoe gebruiken makers elementen als kleur, vorm, grootte en symboliek? De leerlingen gaan daarna zelf aan de slag met het maken van protestbuttons, om aandacht te vragen voor een kwestie die zij belangrijk vinden.

Locatie
Scholen kunnen de aftrap met hun klas(sen) bijwonen bij Beeld en Geluid. Lukt het niet om er fysiek bij te zijn? De kick-off is ook online bij te wonen.

‘Media in vrijheid’ (3 t/m 10 oktober) is een initiatief van het project Hilversum Mediawijs, een samenwerking van zes Hilversumse culturele instellingen met als doel om Hilversumse kinderen de meest mediawijze van Nederland te maken.

Partners:

Schermafbeelding 2020-09-28 om 13.24.13

Info

Maandag 5 oktober 2020 10:30 - 11:15
Locatie: