Journalistiek in ballingschap

Woensdag 05 oktober 2022 - 20:00 - 21:30

De Russische inval in Oekraïne verdreef de redactie van de The Moscow Times van Moskou naar Amsterdam. Ook oorlog, geweld en intimidatie elders in de wereld hebben grote gevolgen voor het werk van journalisten. Hoe zet je na een vlucht je journalistieke activiteiten voort? Hoe kom je aan informatie? Hoe hou je contact met je bronnen? Hoe gastvrij is Nederland? Over deze en andere vragen gaat een panel van gevluchte journalisten met elkaar in debat.

Te gast bij dit panelgesprek zijn: Halima Salat Barre (gevlucht uit Kenia, werkt nu bij Lighthouse Reports), Alexander Gubsky (hoofdredactie The Moscow Times), Mays Katt (versloeg de oorlog in Syrië, nu onderzoeksjournalist met focus op het Midden-Oosten), Alexandra Mitina (gevlucht uit Oekraïne, tv-journalist voor 1+1 Channel) en Olivier Nyirubugara (lector Erasmus Universiteit, gevlucht uit Rwanda). Gespreksleiding: Lauren Comiteau (Amerikaans correspondent in Amsterdam voor onder meer CBS en Time).

Dit evenement is een samenwerking tussen Nieuwspoort, Beeld & Geluid in Den Haag en de Buitenlandse Pers Vereniging (BPV), met steun van de gemeente Den Haag. Het evenement vindt plaats op de nieuwe locatie van Nieuwspoort: Bezuidenhoutseweg 67 (in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer). Aanmelden voor toegang tot het gebouw is noodzakelijk: https://bezoekers.nieuwspoort.nl.

Info

Woensdag 5 oktober 2022 20:00 - 21:30
Locatie: Nieuwspoort
Toegangsprijs:

Gratis