Interact for Good

Vrijdag 09 oktober 2020 - 09:00 - 12:00

Tijdens deze interactieve sessie  gaan jongeren aan de slag met hun dromen over “De Toekomst van Communicatie” en de rol van mensen, media en machines. Het Interact for Good programma focust zich op waardevolle interacties die door de snel ontwikkelende slimme (media) technieken veranderingen met zich meebrengen. Zijn oplossingen altijd wenselijk? Want media zijn overal en op ieder moment te bekijken of te beluisteren: thuis, op je werk of onderweg op je mobiel. Iedereen kan kijken, maken, vragen, oordelen, genieten, meedenken en delen. Interact for good wil jongeren een stem geven over de veranderende moderne maatschappij.

Gedurende de sessie worden leerlingen uitgedaagd om hun dromen en ideeën voor de toekomst van communicatie in in de stad te bedenken. De wereld wordt steeds slimmer en sneller. Onder invloed van nieuwe (media) technieken verandert de communicatie tussen mensen. Nieuwe technieken zoals slim internet, media, mobiel, robots, artificial intelligence, virtual reality, slimme apparaten etc. zorgen dat communicatie in steden verandert. Je bent overal met alles en iedereen connected. Dat is heel makkelijk, maar soms weet je niet eens hoe en met wie je jouw persoonlijke data deelt. Hoe zit het eigenlijk met jouw privacy? Wat wil jij eigenlijk zelf? Hoe wil jij communiceren met anderen, met bedrijven of zelfs met apparaten en of gebouwen?

Jongeren worden uitgedaagd tijdens dit bewustwordings-programma. We geven ze een stem! Wat zijn hun dromen voor de toekomst van communicatie en het gebruik van media. Tijdens de sessies gaan de leerlingen concreet aan de slag en zullen ze worden geïnspireerd met interessante voorbeelden hoe nieuwe technieken en media worden ingezet in de gehele wereld.

 

Info

Vrijdag 9 oktober 2020 09:00 - 12:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Alleen op uitnodiging.