Immersive Zone

11 oktober, 2019 - 09:30 - 18:00
Immersive media, zoals Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zie je op steeds meer plekken terug. Van games, documentaires tot cinematic en AR studio’s.

Dit wordt niet alleen gedaan door startups, maar ook door grote facilitaire bedrijven als United en NEP. Tijdens Dutch Media Week selecteren XR lab en Media Perspectives, een divers aantal demo’s die goed laten zien wat er inmiddels allemaal mogelijk is in VR & AR. Ook kijken we uit naar wat er gaat komen in de toekomst. Daarnaast starten we iedere ochtend met een inspiratiespreker. Ook leuk: Daag je collega’s uit voor het gametoernooi. Deze is iedere dag om 16:00 uur met een borrel!

Programma Vrijdag | Thema: Future & Sport

AR en VR voelen voor veel mensen al futuristisch, maar vrijdag gaan we nog een stap verder en kijken we wat er in de toekomst op het gebied van immersive media mogelijk gaat zijn. Welke trends zijn zichtbaar, wat gaat er komen en waar zetten grote bedrijven op in?

  • 9.30 -11.00 Talk (The Future Group)
   Halvor Vislie (CEO the Future Group) en Oystein Larsen (CCO The Future Group) gaan in deze talk in op rol van immersive in toekomstige programma’s en formats. Welke mogelijkheden zijn er wanneer je live video combineert met live computer graphics? Welke businessmodellen ontstaan er? En wat betekent dit voor workflows en plan van aanpak? Meer informatie
  • 12.00-15.00 Demo’s (gratis toegankelijk)
   Ter voorbereiding op het VR tennistoernooi kan je alvast een beetje warmdraaien door te gaan klimmen, boxen of roeien. En als je het aandurft, laten we je in VR op 160 meter hoogte over een plank lopen.
  • 16.00-18.00 Borrel en VR Tennistoernooi
   Wie wordt de nieuwe Roger Federer of Serena Williams? We komen erachter tijdens het VR tennistoernooi. Schrijf je met je collega’s in en strijd mee voor de beker! Het toernooi vindt plaats op het Joop van den Endeplein op het Media Park.

Info

11 oktober, 2019 09:30 - 18:00
Locatie: Switch
Toegangsprijs:

€ 25,00

Other