Familiefestival Zaterdag

05 oktober, 2019 - 10:00 - 17:00
Zit jij ook zo vol verhalen? Wij zijn erg benieuwd!

Maar hoe deel je jouw verhaal en hoe delen we verhalen met elkaar? Wat zorgt ervoor dat een verhaal je grijpt? Tijdens het DMW Familiefestival ga je aan de slag met het delen van je eigen verhalen en luister je naar inspirerende verhalen van anderen zoals YouTuber en zangeres Teske de Schepper en acteur Ruud Feltkamp. Zij vertellen je hoe je media kunt inzetten bij het delen en vertellen van verhalen, maar ook over hoe je met behulp van bijvoorbeeld emoties, ritme of montage een verhaal krachtig kunt maken. In de verschillende workshops pas je dit ook zelf toe!

Hier maak je een podcast, vlog, rap of film.
  • 13.00 | Workshop Maak een trailer

Een goede trailer maakt je zo nieuwsgierig dat je die nieuwe film zo snel mogelijk wilt zien! Maak gebruik van scherpe beelden, spannende muziek en goed acteerwerk. In deze workshop bedenk je, speel je en monteer je zelf, en maak je samen met het hele gezin een mooie productie.
Duur: vijf kwartier à anderhalf uur

  • 13.30 & 15.30 | Workshop Spannende verhalen vertellen door Rosa Toledo

Luister en huiver! In deze workshop leren ouder en kind spannende verhalen vertellen. Aan de hand van korte verteloefeningen worden verschillende spanningstechnieken aangereikt, Het zelf bedachte verhaal wordt aan het eind van de workshop opgenomen en natuurlijk wordt de opname naar je toegestuurd.
Duur: ongeveer 50 minuten

  • 14.15 uur – 15.00 uur | Teske de Schepper 

YouTuber en zangeres Teske de Schepper begon op haar 13e al met vloggen. We kunnen dus met recht zeggen dat ze een ervaren verhalenverteller is. Hoe bedenkt ze een onderwerp voor een video, en hoe bepaalt ze wat ze hierin laat zien? Teske deelt al haar kennis en tips met je! Ook vertelt ze waarom ze sommige dingen wel over zichzelf deelt en andere dingen niet; hierover gaat ze graag met je in gesprek! En natuurlijk is er tijd voor het stellen van al je prangende vragen.

Tickets

  • 15.30 – 16.30 | Workshop Rappen met Jairzinho 

Jairzinho is rapper en heeft daarnaast zijn eigen platenlabel Rotterdam Airlines. Je kent Jairzinho vast wel van zijn mega-hit “Tempo” of van nummers waar hij aan meewerkte zoals “Gass” van Sevn Alias en ‘Laat niet los’ van Jonna Fraser. Jairzinho weet als geen ander hoe je een verhaal omzet naar een rap. Heb jij altijd al willen weten hoe een rapper dit nou doet? Ontdek het tijdens deze workshop en maak samen met Jairzinho je eigen rap!

Tickets

  • Doorlopend 11.00-17.00 | Schrijf een rap

Hoe vertel je een verhaal op ritme? Schrijf een rap en geef direct een performance op het podium. 

  • Doorlopend 11.00-17.00 | Workshop Maak een vlog

Een goede video maken is net als een goed verhaal vertellen. Hoe je dat doet? Dat leer je in deze inloopworkshop! Denk na over een doelgroep en over wat voor soort video je wilt maken. Werk je idee uit en neem hem mee naar huis of ga direct op pad om te filmen met een van onze vlogcamera’s. Vergeet niet om je video te delen met je vrienden! 

Bekijk het programma van zondag

Info

5 oktober, 2019 10:00 - 17:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

Toegangsprijs is 5 euro, museumkaarthouders gratis. Er is geen toeslag voor zaalprogramma’s.

Other