Expertsessie

07 oktober, 2019 - 11:30 - 13:00
Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand (27% van de kijkminuten) dan lineaire televisie (24%), blijkt uit recent onderzoek van Multiscope. Een ontwikkeling die  consequenties heeft voor alle spelers in het medialandschap.

Deze expertsessie biedt inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand, en laat aan de hand van drie invalshoeken zien hoe de markt er nu uitziet, hoe deze zich ontwikkelt, en welke mogelijkheden dit biedt voor de toekomst. Zo zien verschillende partijen nieuwe verdienmogelijkheden.

Programma:

Inloop vanaf 11:00 uur, met lunch. Drie experts presenteren vanuit verschillende invalshoeken over Video on Demand. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

    • William Linders, Chief Commercial Officer ODMedia, presenteert de Whitepaper Video on Demand, die samen met Media Perspectives is opgesteld. De Whitepaper biedt onder meer een blik op de toekomst van video on demand. ODMedia is partner op zowel technisch als commercieel vlak van alle grote wereldwijde VOD platformen, waaronder iTunes, Amazon, Google Play, Netflix, PlayStation en Xbox.
    • Petra Seyger, Research manager GfK, geeft een actuele update over hoe de Nederlandse consument “video” consumeert, via welke platformen, wat voor type content en met een inzicht qua verschil in doelgroepen.
    • Wendy Bernfeld, Founder/Managing Director van Rights Stuff is een specialist op het gebied van internationale video on demand markten. Ze vertelt over recente ontwikkelingen in de internationale markt voor programma’s, en het groeiende aantal on demand VOD distributeurs, zowel voor het grote publiek als voor allerlei niches. Welke nieuwe markten ontstaan er voor programma makers, en hoe bereik je die? De presentatie van Wendy Bernfeld is in het Engels.

 

Het Cross Media Café is een reeks bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media, in de breedste zin van het woord, worden gepresenteerd. Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Media Perspectives in samenwerking met Beeld en Geluid.

Info

7 oktober, 2019 11:30 - 13:00
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

 €20,- (50% korting voor studenten) dit is inclusief lunch.

Er is ook een combi ticket (€32,50) mogelijk met het Cross Media Café Video on Demand.

Other