Expert Meeting: Media in Onderwijs

10 oktober, 2019 - 09:00 - 12:30

Media zijn overal. En in een tijd van fake news, snapchat en influencers is het voor kinderen en jongeren van groot belang om kritisch en bewust met deze media om te kunnen gaan. Ook in het onderwijs worden media volop gebruikt -van het digibord tot de smartphone.

In Beeld en Geluid ligt het media-archief van Nederland opgeslagen. De nieuwe portal “Beeld en Geluid op School” biedt het onderwijs een fantastische toegang tot ruim een halve eeuw mediageheugen.
Welke verantwoordelijkheid heeft het onderwijs in het mediawijs maken van leerlingen? Hoe mediawijs moet je zijn als docent? En hoe maak je ruimte voor dit thema, in een sector waar de werkdruk en leerdoelen weinig ruimte over laten voor iets ‘extra’s’?

Tijdens Dutch Media Week@School organiseert Beeld en Geluid de Expert Morning Meetup om samen met docenten, ontwikkelaars, mediaprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers over dit onderwerp in gesprek te gaan. Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob opent “Beeld en Geluid op School”. Verder treden we met spraakmakende gasten in een geanimeerde dialoog en vragen u mee te denken over de waarde van media-educatie in het onderwijs. In deze inspirerende sessie delen we kennis, onderzoeken we internationale cases en verkennen we hoe media-educatie een vaste plek zou kunnen krijgen in het curriculum. We sluiten af met een netwerklunch.

Info

10 oktober, 2019 09:00 - 12:30
Locatie: Beeld en Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Other