Dutch Media Week@School

11 oktober, 2019 - 10:00 - 17:00
Beeld en Geluid introduceert: Beeld en Geluid op school, het nieuwe digitale mediaplatform voor het onderwijs.

Tijdens Dutch Media Week@School nodigen we docenten, leerlingen en belangstellenden uit om dit met ons te vieren! We nemen een kijkje op het platform om te zien wat je er allemaal mee kunt doen in de klas. Verder worden er workshops, trainingen en inspiratiesessies georganiseerd voor alle leeftijden. We gaan tijdens Dutch Media Week ook zelf de klas in om samen met leerlingen van groep 7 en 8 met onze Mediaschatkist te werken aan mediawijsheid. Een leuke en leerzame dag voor iedereen in het onderwijs die geïnteresseerd is in media!

Bekijk hier de Expert Meeting van 10 oktober

Programma 11 oktober

    • 10:00-12:00 Grootste AI les met Enzo Knol
Geschikt voor vo 1e en 2e klas

De digitale revolutie zet de hele samenleving op zijn kop! Vooral artificiële intelligentie gaat zorgen voor veel impact. Nog meer dan de introductie van de computer, internet en de mobiele telefoon.
Tijdens Dutch Media Week geven tech-ondernemer Jim Stolze en vlogger Enzo Knol scholieren de grootste AI les. Tijdens de les gaan leerlingen zelf aan slag en leren op een laagdrempelige manier over kunstmatig intelligentie.

Wil jij met je klas meedoen aan deze masterclass? Dat kan!
De masterclass is geschikt voor de brugklas en 2e klas, voor VMBO, HAVO en VWO.
Er zijn 180 plekken beschikbaar en deelname is gratis.
Klassen worden op volgorde van inschrijving uitgenodigd, dus meld je snel aan!
Deze masterclass wordt georganiseerd door De Nationale AI-cursus, KPN en FutureNL.

p.s. Geen tijd om naar Hilversum te komen? Doe dan op school mee met de Grootste AI les! Meld je aan voor het gratis lespakket.

Aanmeldformulier

    • 13:00-14:30 Jeugdjournaal workshop
Geschikt voor groep 7 & 8

Wat is nieuws en hoe wordt het gemaakt? Leer het van professionals van het Jeugdjournaal!
Ook duiken we in de wereld van de beeldgeheimen. Na deze middag kennen de beelden die de media je dagelijks voorschotelen geen geheimen meer voor je! Verkooptechnieken in vlogs? Jij herkent ze gelijk! Leer de taal van beeld lezen, schrijven en begrijpen in deze workshop.

 

    • 13:00-14:30 Workshop Fake News
Geschikt voor 14+

Wat gaat er schuil in de wereld achter nepnieuws? Waarom zijn mensen zo makkelijk te bedonderen? En hoe kunnen we nepnieuws nou écht leren herkennen? In deze workshop worden leerlingen getraind in het bestrijden van nepnieuws en desinformatie aan de hand van de methoden en filosofieën van onze partner DROG. De leerlingen maken kennis met de technieken en mechanismen die schuilgaan achter de wereld van desinformatie en zullen zelf nepnieuws maken én verspreiden.

 

Info

11 oktober, 2019 10:00 - 17:00
Locatie: Beeld en Geluid

Partners

Other