Dutch Media Week Talk – Society

Donderdag 08 oktober 2020 - 19:00 - 19:45

In Dutch Media Week Talk nemen Monique van Dusseldorp en wisselende gasten je tussen 19:00 en 20:00 uur mee langs een van de dagthema’s van Dutch Media Week (International, Industry, Talent, Society en Future).

Dutch Media Week Talk – Society

Het digitale medialandschap is gebouwd op data – data over onze voorkeuren en gedrag – en die data worden wereldwijd verhandeld. Wat betekent het als je als mediabedrijf het anders aan wilt pakken? En wat betekent het voor ons als media gebruikers?

Het digitale medialandschap is gebouwd op data – en het wordt steeds duidelijker wat voor enorme consequenties dit heeft. We delen niet alleen onze media voorkeuren met de enorme data machine die ons op elk moment omringt – ook onze persoonlijke netwerken zijn er onderdeel van, de locaties waar we zijn, de zoektochten die we online ondernemen, de spullen die we willen gaan kopen en nog veel meer. Is er nog iets te doen om deze ontwikkeling tegen te gaan? Monique van Dusseldorp gaat in deze talkshow in gesprek met drie mensen over het probleem, de oplossing en de toekomst.

Christiaan Alberdingk Thijm, Attorney at law Bureau Brandeis, dient met The Privacy Collective een massaclaim in tegen Amerikaanse techbedrijven vanwege het schenden van privacy van internetgebruikers. Hij gaat er van uit dat wat die bedrijven doen gewoon niet mag – het op grote schaal verzamelen, verhandelen en daarmee misbruiken van persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders wordt daarmee inzet van een rechtszaak.

Frank Volmer, directeur STER, ontwikkelde met de STER een systeem voor cookieloos adverteren. Een goed moment aangezien mediaminister Slob per 1 januari 2021 online reclame op de digitale kanalen van de NPO wil verbieden, maar het voorbeeld is ook relevant voor de rest van de branche.

Stef van der Ziel ziet de oplossing in het verplaatsen van informatie naar Europa. Alle partijen die op Amerikaanse servers data opslaan schenden op dit moment namelijk de Europese privacyregels. Hoe werkt dit voor media bedrijven?

Te gast:

  • Christiaan Alberdingk Tijm (Attorney at law Bureau Brandeis)
  • Frank Volmer (directeur STER)
  • Stef van der Ziel (CEO Jet- Stream)

Schermafbeelding 2020-09-24 om 13.26.21 266px-Ster_logo Schermafbeelding 2020-09-24 om 13.27.51

Info

Donderdag 8 oktober 2020 19:00 - 19:45
Locatie: