Dutch Media Week Talk – Industry

Dinsdag 06 oktober 2020 - 19:00 - 19:45

In Dutch Media Week Talk nemen Monique van Dusseldorp en wisselende gasten je tussen 19:00 en 20:00 uur mee langs een van de dagthema’s van Dutch Media Week (International, Industry, Talent, Society en Future).

Industry: Online video

De Corona ontwikkelingen hebben geleid tot een explosie van videodiensten. Wat zijn de laatste innovaties op dit gebied?

De Corona crisis en de wereldwijde lockdown hebben geleid tot een explosie van online video diensten. Hoe ziet dit landschap er nu uit en wat betekent het voor de productie als iedereen video maakt? JW Player is de video player die over de hele wereld gebruikt wordt door grote bedrijven die zeggenschap willen houden over hun videodiensten. In Nederland bijvoorbeeld door de NOS, Talpa, RTL, NRC, de Persgroep en PSV en internationaal door ESPN, Electronic Arts en AT&T. JW Player heeft 1 miljard gebruikers en heeft daardoor als geen ander inzicht in wat consumenten met online video doen. Monique van Dusseldorp gaat in gesprek met Jeroen Wijering, de oprichter van JW Player over de ontwikkelingen van 2020 en zijn visie op de toekomst.

Bauke Freiburg is co-founder en directeur van Videodock, dat zich richt op video oplossingen voor media, cultuur, overheid en wetenschap. Videodock is een digitaal creatief bureau met een sterke focus op video-ervaringen en ontwikkelde onder andere de Debat Direct app voor de Tweede Kamer.

In het afgelopen jaar zag men grote toename van betaalde video kanalen, zoals art house film aanbieder Picl.nl en Dutchchannels met hun abonnementskanalen. Binnenkort gaat de Nationale Opera & Ballet ook met een nieuw betaald platform live. In het gesprek vertelt hij over deze snelle groei en de nieuwe mogelijkheden.

Michael Guntenaar, Chief Digital Officer (CDO) bij ID&T zag het hart van zijn industrie tot stilstand komen. Maar ID&T, waar Q-dance onderdeel van uitmaakt, is meer dan een organisator van grote events – het is een bedrijf dat draait om fan relaties, liefde voor muziek en een community die elkaar wil vinden. Kan je zoiets met online video ook realiseren? Het digitale platform van Q-Dance laat zien hoe men ook in deze tijden door kan gaan.

Te gast in deze talkshow:

  • Jeroen Wijering (oprichter JW Player)
  • Bauke Freiburg (managing director/owner Videodock)
  • Michael Guntenaar (CDO ID&T)

Schermafbeelding 2020-09-24 om 13.38.29 Schermafbeelding 2020-09-24 om 13.39.01 Schermafbeelding 2020-09-28 om 11.32.47

Info

Dinsdag 6 oktober 2020 19:00 - 19:45
Locatie: